Minerii asteaptã lãmuriri de la Bucuresti

Reprezentantii minerilor din Valea Jiului participã la mai multe întâlniri cu cei de la Ministerul Energiei, pentru a clarifica armonizarea legislatiei noastre cu cerintele celor de la Bruxelles.
Asta, în contextul rãmânerii în functiune a minelor Lonea si Lupeni, dar discutã cu cei îndreptãtiti si despre bugetul de venituri si cheltuieli.
De altfel, sãptãmâna aceasta, liderii minerilor spun cã vor avea o  întâlnire cu premierul Viorica Dãncilã, cãreia îi cer lãmuriri privind  veniturile de completare ale celor ce ies din sistem si se disponibilizeazã. Este, practic, ordonanta ce va înlocui Ordonanta 36, dar cer lãmuriri si pentru modul în care se va face separarea activitãtii miniere si formarea Complexului Energetic Valea Jiului.  Discutiile privind separarea vizeazã inclusiv stergerea datoriilor CEH, prin înfiintarea noii entitãti.
Reprezentantii Ministerului de Finante au prezentat douã moduri în care companiile si  contribuabilii îsi pot  diminua datoriile la stat. Primul este de „restructurare a obligatilor bugetare restante”, o mãsurã care se va aplica datoriilor mai mari de 1 milion de lei si prin care datornicii vor putea sterge pânã la 50% din suma datoratã. Cel de-al doilea vizeazã stergerea  accesoriilor, precum dobânzi sau penalitãti, si se va aplica datoriilor mai mici de 1 milion de lei.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Minerii asteaptã lãmuriri de la Bucuresti

 • 30 iunie 2019 la 20:17
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 30 iunie 2019 la 20:18
  Permalink

  cat timp mai sunt bani la bugetul statului „dormim linistiti „

  Răspunde
 • 1 iulie 2019 la 06:19
  Permalink

  Cu liderii astia, faliment scrie pe fruntea CEH.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.