Mai multe zone din Petrosani sunt afectate, în aceste zile, de lucrãrile pe care societatea de apã si canal le face. Sunt lucrãri de reabilitare a retelelor de apã si canal si administratorii societãtii spun cã deja înainteazã spre centrul orasului. Lucrãrile sunt absolut necesare si fac parte dintr-un amplu  program prin care, în toatã Valea Jiului, sunt reabilitate retelele de apã si canalizare din orase.
„Pe Petrosani începem sã înaintãm pe partea de centru. Dacã, în unele zone din Cartierul Aeroport, începe terenul sã ajungã la forma initialã, lucru care se va întâmpla odatã cu finalizarea întregului  contract, am început sã înaintãm. Zonele puternic afectate sunt în Dimitrov, unde lucrãm si pe apã si pe canal. Urmeazã sã înaintãm cãtre centru pe Aleea Poporului, unde acum se fac gropile  pentru cãmine, dar, în cel mai scurt timp, va fi afectatã zona din spatele blocurilor, unde se va înlocui coloana de canalizare. Tot pe partea de Nord continuãm pe strada George Enescu, a fost si traficul restrictionat. E greu, suntem în santier si gestionãm greu situatia, pentru cã se face o reabilitare a retelelor si oamenii au nevoie si de apã si sã beneficieze si de canalizare”, a spus Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Apa Serv a reusit acum sã realizeze lucrãri importante si, pentru cã multe zone vor fi transformate în santier, responsabilii societãtii cer îngãduintã. Nu este comod pentru nimeni în zilele în care sunt lucrãri, însã, ele sunt absolut necesare.
În municipiul Petrosani, lucrãrile se finalizeazã într-un an si jumãtate, dar pânã atunci, toate retelele vechi vor fi înlocuite, iar calitatea apei va creste simtitor. Lucrãri vor fi si la Lupeni si la statia Zãnoaga, sau la Uricani.
Diana Mitrache