Week-end cu trenuri întârziate

Sfârsitul sãptãmânii trecute a fost un adevãrat cosmar pentru cãlãtorii ce au venit din sudul spre vestul tãrii. Defileul Jiului a fost efectiv blocat de furtuna de joi spre vineri, iar CFR si-a dovedit, încã o datã, ineficienta.
Toate trenurile care trebuiau sã treacã prin Defileul Jiului joi spre vineri noaptea au avut de suferit din cauza furtunii, iar cãlãtorii au stat sute de minute în plus,  în vagoane. Numai garnitura ce venea de la Mangalia a avut 131 de minute întârziere, în timp ce garnitura ce a plecat din Bucuresti spre Cluj avea peste 300 de minute întârziere.
Traficul feroviar în Defileul Jiului s-a desfãsurat cu dificultate, dupã ce furtuna de noaptea trecutã a afectat linia de înaltã tensiune între statiile Lainici si Meri. Potrivit responsabililor de la CFR din statia Petrosani, trenurile au fost oprite din cauza liniilor de înaltã tensiune ce s-au rupt de la vânt si cãlãtorii au fost apoi transbordati pânã în statia Livezeni din Petrosani, cu o locomotivã Diesel.
Trenul inter regio 2023 Târgu – Jiu – Simeria a ajuns la destinatie cu 500 de minute întârziere, iar trenul 2081 Craiova – Petrosani avea peste 150 de minute întârziere. Întârzieri mari au avut si trenurile inter regio Bucuresti – Cluj (331 de minute) si Mangalia – Arad.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.