Un puternic incendiu a izbucnit în jurul prânzului la un  service de pe DN 66, la intrarea în municipiul Petrosani. Un om a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar nu mai putin  de 6 masini au fost carbonizate, sau avariate.
Flãcãrile au izbucnit la unul dintre atelierele mecanice, iar fumul si temperaturile ridicate au fãcut extrem de  dificilã interventia  pompierilor militari.  4 dintre masinile aflate în acel moment în  atelierul mecanic, toate sculele si dispozitivele, dar si birourile de la parter, ca si cele de la etajul clãdirii au ars total.
„Detasamentul de pompieri din Petrosani a fost solicitat la  stingerea unui incendiu produs la atelierul mecanic din incinta Lascãr Service. Am intervenit la fata locului cu 4 autospeciale de lucru cu apã si spumã, o autospecialã cu scarã de 42 de metri, de la Petrosani si o  ambulantã B2 si am solicitat în sprijin  si Serviciul Voluntar  pentru Situatii de Urgentã de la Petrila, cu o autospecialã de lucru cu apã si spumã.   A fost o singurã  persoanã cu arsuri la mâini, a fost preluatã de ambulanta de la noi si dusã la UPU Petrosani”, a precizat Cristian Baleia,  comandantul Detasamentului de Pompieri Militari Petrosani.

Întreg service-ul a ars si pompierii au reusit cu greu sã stingã vâlvãtaia. Deocamdatã se fac verificãri cu privire la o posibilã cauzã ce ar fi dus la producerea acestui incendiu. Cert este cã focul a izbucnit în zona în care erau douã masini pe elevator si de acolo s-a extins cu repeziciune.
„Cauza incendiului este în curs de verificare. Se face un bilant provizoriu cu tot ce a ars, sã vedem sumele si toate celelalte. Interventia a fost foarte dificilã din cauza  cantitãtii mari de  materiale combustibile aflate în interior:  plastice, uleiuri,  vopsele, carburanti si, ca atare, a fost extrem de dificil”, a mai  precizat Baleia.  Proprietarii  service-ului urmeazã sã facã o evaluare a pagubelor si pompierii vor stabili de la ce a plecat mai exact focul.  Din cauza  interventiei dificile, traficul auto pe DN 66 la intrarea dinspre Deva în Petrosani a fost întrerupt zeci de minute si coloana de masini s-a întins pe kilometri întregi. Asta, pânã ce pompierii au reusit sã stingã incendiul.
Diana Mitrache