Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara si cei ai Primãriei Orasului Simeria au avut joi, 27 iunie, o întâlnire de lucru în teren, în localitatea Sântandrei, unde va fi amenajat un sens giratoriu.
Astfel, administratorul public al judetului, Costel Avram, consilierul judetean Eduard Felciuc, directorul tehnic din cadrul CJ Hunedoara, Carmen Guran, primarul orasului Simeria, Emil Rîsteiu, proiectantul si specialisti din administratie, au definitivat studiul de solutie care va fi prezentat spre avizare conducerii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.
La fata locului s-a stabilit exact ce lucrãri vor fi efectuate de cãtre cele douã institutii, dar si modalitãtile de acces în zonã. Este vorba despre  relocarea unor stâlpi amplasati în prezent pe terenul vizat de investitie si de asigurarea unui acces pentru intrarea în localitatea Sântandrei.
În elaborarea studiului de solutie se are în vedere asigurarea fluentei traficului rutier, dar mai ales siguranta pietonilor care traverseazã DN7 în aceastã zonã.
„În acest loc si-au pierdut viata mult prea multi oameni, iar situatia actualã nu mai poate continua. Suntem determinati sã realizãm aceastã investitie în cel mai scurt timp. Dacã birocratia nu va încetini ritmul acestui proiect, sensul giratoriu ar putea fi gata în acest an. În realizarea proiectului tinem cont în primul rând de sigurantã pentru cã viata este mai importantã decât orice”, a declarat Costel Avram. Investitia care va fi realizatã la intersectia DN7 cu DJ 700 va fi finantatã din bugetul CJ Hunedoara.