Aparaturã performantã de ultimã generatie, multe masini si dispozitive de top, robotei ce intrã în tevi cu diametre extrem de mici si reflectoare de lucru pe timp de noapte, generatoare de curent, scule si dispozitive ce au fost special create pentru nevoile din Valea Jiului.
Toate acestea se regãsesc la Apa Serv, iar operatorul din Valea Jiului a expus întreg parcul logistic în curtea în care acestea sunt garate.
Toate interventiile devin mai usoare, iar cei de la Apa serv se gândesc chiar sã încheie protocoale cu pompierii. Asta, pentru cã au dispozitive video ce pot ajunge pe tevi înguste, iar situatiile ar putea impune astfel de masinãrii.
„Valoarea contractului a fost de aproximativ 6,5 milioane de lei, s-a derulat pe o perioadã de un an de zile si tot ce avem este unicat. Cu mici exceptii, adicã motopompele, dar  toate autolaboratoarele sunt fãcute pe cerintele punctuale din Valea Jiului. Nu o sã vedem niciuna similarã în altã parte”, a spus Florin Donisã, director tehnic la Apa Serv, care sustine cã acum a fãcut prezentarea, pentru cã s-a finalizat contractul.
Si apa, chiar de pleacã ea din statiile de tratare, poate oricând sã fie verificatã si în teren. Existã  un laborator modern, ultradotat, care face  analiza punctual. Cele mai performante masini sunt cele douã mastodonturi, care ajutã la desfundarea canalizãrilor.  Cei de la Apa Serv o numesc supermasinã si este cea care e trimisã în teren la fiecare defectiune la canalizare, având  dispozitive ce usureazã enorm efortul omului, care se foloseste doar de un panou de comandã, iar apã murdarã este  epuratã pe loc si apoi recircuitatã, în situatia în care, spre exemplu, un subsol trebuie si spãlat, dupã ce este curãtat.
„Zilnic le folosim si avem echipamente  specializate pe fiecare tip de interventie, în fiecare oras. Avem echipamente de acest gen, dar mai mici si acolo unde nu reusim sã rezolvãm problemele cu echipamente, supermasina rezolvã tot”, a spus Florin Donisã, director tehnic la SC Apa Serv Valea Jiulul.
Diana  Mitrache