Se reparã ce este de reparat, se face curãtenie, se angajeazã personal si se începe aprovizionarea. Cabanierii din Straja au început deja pregãtirile pentru sezonul de schi  2012- 2013.

Proprietarii de cabane si pensiuni din Statiunea montanã Straja, au început deja pregãtirile pentru sezonul de schi care se apropie.

Fiecare patron de cabanã încearcã sã-si facã acum toate lucrãrile de modernizare si chiar sã angajeze personal, pentru ca la prima zãpadã sã fie totul gata. „Anul acesta, în Straja s-a muncit foarte mult, iar aceste investitii fãcute si de primãria Lupeni împreunã cu Guvernul României, se vor cunoaste”, a declarat Emil Pãrãu, administratorul statiunii Straja .

Dacã pânã acum, în fiecare an se vorbea de faptul cã aici, cele mai multe cabane nu sunt clasificate si cã functioneazã ilegal, iatã cã în aceastã varã lucrurile s-au mai schimbat.

“La ora actualã avem 1416 locuri clasificate. Mai sunt în curs de clasificare câteva si sperãm sã ajungem la 1700, iar asta spune mult. Din 2500, 1700 sã fie clasifice, este ceva. În primul rând am trecut peste 50 %, iar apoi, sunt cabane  de familie care chiar nu cazeazã în afarã de prieteni”, a mai spus Emil Pãrãu.

Dacã vremea îsi urmeazã cursul firesc, startul sezonului de schi ar trebui sã fie dat undeva spre sfârsitul lunii noiembrie. Pânã atunci, si telegondola va fi pusã în functiune.

Luiza Andronache