6 proiecte pentru Petrosani

Procesul de bugetare participativã a început. Sase proiecte au fost înscrise în concurs. Bugetarea participativã reprezintã un proces democratic complex prin care membrii comunitãtii sunt încurajati sã decidã în mod direct cum va fi utilizatã o parte din bugetul Municipiului Petrosani.
Hermes participativ
Hermes participativ este numele proiectului propus de cei de la ONG Hermes Comunitas 2007. Prin acest proiect se urmãreste îmbunãtãtirea infrastructurii curtii scolii, precum si asigurarea unui mediu plãcut pentru petrecerea recreatiilor, astfel:  împrejmuirea cu gard a curtii scolii – partea sudicã; asfaltarea a 3 alei si montarea a 9 bãnci si 9 cosuri de gunoi; amenajare ronduri de flori si toaletare copaci în parcul scolii si montarea a 11 bãnci si 11 cosuri de gunoi în parcul scolii. Suma propusã pentru realizarea proiectului este de 30.000 de lei.
Strãzi curate în Colonie!
„Strãzi curate în Colonie!” este numele proiectului propus de Andrei Francisc Kalman. Prin proiect, se aratã necesitatea amplasãrii a aproximativ 30 de cosuri de gunoi (din plasã zincatã fixate pe postament de beton) pe strãzile din Colonie, astfel încât locuitorii sã poatã depune deseurile civilizat. Suma propusã pentru realizarea proiectului este de 15.000 de lei.
Muzeul Muntelui
“Muzeul Muntelui” este proiectul propus de Cazimir Radvanski, presedintele Asociatiei Pro-Parâng Petrosani. La finalizarea reabilitãrii Muzeului Mineritului se va aloca un spatiu pentru amenajarea unui nou muzeu, unic în tarã, Muzeul Muntelui. Pentru aceasta este nevoie de  mobilier specific pentru expunerea de echipament sportiv (schiuri, sanie, echipament de cãtãrare) si de drumetie montanã (cort, rucsaci, surse de cãldurã si transport alimente); cel putin 2 manechine pentru expunerea de articole de vestimentatie purtatã în drumetii si sporturi montane; cel putin 2 corpuri de bibliotecã pentru expunerea literaturii de specialitate;  cel putin 4 vitrine pentru expunerea de trofee, medalii, insigne  si corpuri de iluminat specifice. Suma propusã pentru realizarea proiectului este de 5000 de lei.
”Respecti mediul, te respecti pe tine!”
”Respecti mediul, te respecti pe tine!” este proiectul propus de  Vlad Alexandru Florea care vrea o campanie de informare si sensibilizare a cetãtenilor despre importanta pãstrãrii curãteniei în spatiile publice. Instrumentele de implementare a proiectului sunt panouri cu mesaje pozitive amplasate în cartiere; scrisoare adresatã cetãtenilor; brosuri informative; campanie în media si scoli. Suma propusã pentru realizarea proiectului este de 30.000 de lei.
Refacere loc de joacã strada G.Enescu
„Refacere loc de joacã strada G.Enescu” este proiectul propus de Mihai-Ionut Danciu. Acest proiect propune refacerea amenajãrii locului de joacã prin realizarea urmãtoarelor obiective delimitarea profilului stradal de locul de joacã printr-un aliniament plantat de arbori maturi; montaj rulouri gazon pe întreaga suprafatã; montaj instalatii de joacã din materiale rezistente la socuri mecanice si intemperii (excluzând plasticul); montaj locuri pentru sezut din materiale rezistente la socuri mecanice si intemperii (bãnci din beton turnat, cu finisaj din lemn); refacere împrejmuire piatrã râu si plasã bisericã. 30.000 de lei este suma propusã pentru proiect.
Vreau sã mã joc!
“Vreau sã mã joc!” este proiectul propus de Liliana Alb. Parcul din curtea fostei Grãdinite nr. 5 este  singurul loc de joacã pentru copiii din zonã si se aflã într-o stare de degradare vizibilã. Astfel, se propune montarea de mobilier nou de joacã;  amenajarea spatiului verde si fixarea solului pentru prevenirea acumulãrii de apã în zona mobilierului; înlocuirea nisipului din spatiul de joacã si atentionarea proprietarilor de câini în ceea ce priveste plimbarea animalelor în perimetrul destinat  copiilor. 20.000 de lei este suma propusã pentru proiect.
Cum se poate vota?
Pentru a putea vota proiectul favorit trebuie sã vã creati un cont în sectiunea Intra în Cont de pe site-ul http://bugetareparticipativa.primariapetrosani.ro/proiecte/. Vor fi aprobati doar utilizatorii cu domiciliul în muncipiul Petrosani.Fiecare utilizator înregistrat are voie sã voteze o singurã datã un singur proiect, din cele 6 eligibile supuse votului.
Cosmin BACIU

Advertisements