“Domnule Heius, degeaba citesti, dacã nu întelegi!”

Domnul deputat Lucian Heius, prizonier al demagogiei electorale, încearcã într-o tentativã ridicolã si  agresivã sã denigreze activitatea Consiliului Judetean Hunedoara, lansând în presa localã afirmatii si atacuri lipsite de logicã si fundament.
Vã propun, domnule deputat, sã coborâti cu picioarele pe pãmânt si sã vorbim despre judetul Hunedoara folosind date corecte, chiar dacã vã încurcã socotelile electorale.
Pentru început, o rectificare. CJ Hunedoara a alocat în acest an 21.895.125,30 lei pentru întretinerea drumurilor judetene, nu 15.968.000 lei. Cred cã, pentru un finantist cu pretentii, acuratetea cifrelor este obligatorie. Fiti sigur cã aceastã sumã consistentã este utilizatã cu responsabilitate, nu asa cum s-a întâmplat în anii trecuti, când CJ Hunedoara era condus de colegii dumneavoastrã de partid.
Vorbiti, fãrã sã fiti informat, despre drumul spre cetãtile dacice din Muntii Orãstiei.  Pentru sectorul DJ 705A Orãstie-Costesti CJ Hunedoara a depus la Agentia de Dezvoltare Regionalã  Vest o cerere de finantare pentru  modernizarea acestuia, valoarea  proiectului fiind de peste 30 de  milioane de lei. Între timp, întretinerea va fi executatã din bugetul propriu.
Cât despre turistii care vin la Sarmizegetusa Regia, haideti sã mergem împreunã, domnule deputat, pe sectorul „modernizat” de colegii dumneavoastrã de partid: Costesti-Sarmizegetusa Regia. Este vorba despre acel drum pe care l-ati inaugurat în plinã campanie electoralã, peticit de 160 de ori înainte de a fi dat în  folosintã. Hunedorenii nu au uitat cã problemele de acolo sunt încã în analiza procurorilor! Mai mult, pentru cã ati fãcut un proiect slab, noi, conducerea PSD a CJ Hunedoara, completãm  lipsurile acestuia si în ziua de azi. Sigur nu stiti, dar aflati astãzi cã lucrãm la proiectul de consolidare a zidurilor de sprijin. Ca sã întelegeti, facem ceea ce trebuia sã faceti dumneavoastrã de la bun început!
Mai departe, deplângeti starea de degradare a unor drumuri judetene, fãrã sã stiti cã pe sectoarele oferite ca exemplu, fiind situate în intravilanul localitãtilor, s-au executat lucrãri de introducere a retelelor de apã si canal. Sigur cã drumurile trebuiau aduse  la starea initialã, dar aceasta este responsabilitatea firmelor care au  executat lucrãrile si a administratiei locale. Stiati asta, dar ati preferat sã insultati inteligenta hunedorenilor,  sugerând cã toate relele sunt în curtea administratiei judetene.
Stiti de ce lucrãrile la DN7A Petrosani-Voineasa sunt blocate? Pentru cã seful dumneavoastrã de partid, Ludovic Orban, un fost „ilustru” ministru al transporturilor, a transferat prin semnãturã sectorul DN7A din judetul Hunedoara din administrarea DRDP Timisoara la DRDP Craiova. Mai interesant este motivul: pentru ca prietenul domnului Orban de la Romstrade sã „prindã” si aceastã lucrare pe lângã cea de modernizare a soselei Transalpina. Nu stiati? Chiar dacã este un drum national care nu este administrat de CJ Hunedoara, totusi, facem demersuri pentru ca acest sector sã fie trecut înapoi la DRDP Timisoara. Adicã, reparãm ce-ati stricat.
Vã faceti de râs mai rãu ca în 2016 vorbind despre dezvoltarea durabilã a turismului. Nu vreau sã vã spun aici ce am gãsit în sediul Agentiei de Dezvoltare Economico-Socialã a judetului dupã plecarea PNL, vreau doar sã vã ajut sã întelegeti care este realitatea.
Conducerea PSD a CJ Hunedoara sustine dezvoltarea turismului prin fapte: introducerea canalizãrii în statiunea Straja, modernizarea drumului judetean din statiunea Parâng, modernizarea drumului spre statiunea Geoagiu, introducerea apei în statiunea Straja si în zona turisticã Pasul Vîlcan, modernizarea a 10 drumuri judetene care asigurã accesul spre obiective  turistice, reabilitarea Castelului Nopcsa, reabilitarea Amfiteatrului de la  Ulpia Traiana Sarmizegetusa si lista investitiilor nu se încheie aici. Dacã  sunteti interesat, vã punem la dispozitie datele complete.
Domnule deputat, stim cu totii cã vã doriti mai mult de la cariera politicã, este si firesc. Însã administratia publicã nu este o hainã croitã pe mãrimi universale. Poate sã ti se potriveascã sau nu. În administratie, ca si în politicã, ceea ce faci are o importantã mult mai mare decât ceea ce spui. Utilizati cu folos timpul pe care îl petreceti în politicã învãtând sã folositi informatii corecte si respectând cetãtenii în slujba cãrora suntem si noi, dar si dumneavoastrã!
Costel Avram,
Administrator public al judetului Hunedoara

Un comentariu la „“Domnule Heius, degeaba citesti, dacã nu întelegi!”

  • 24 iunie 2019 la 22:50
    Permalink

    Am incredere in domnul Costel Avram ca va moderniza drumurile din Valea Jiului inclusiv DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si spre Transalpina , Manastirea de la Groapa Seaca (chiar daca nu apartine de CJH , este drum national ) .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.