Dosarul celor doi unguri care au jefuit mai multe case de amanet, dând dovadã de o cruzime fãrã margini, se întoarce la Hunedoara. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul celor doi si a decis reluarea finalului judecãtii în dosarul de tentativã de omor calificat si deosebit de grav, tâlhãrie, tentativã de tâlhãrie, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si furt calificat.
„Bonnie si Clyde ai Estului”, ungurii Varga Sandor si Turi Emese au fost condamnati în primã instantã, la Tribunalul Hunedoara, la 15 ani de închisoare si, respectiv, 7 ani si 6 luni de închisoare. Cei doi au fãcut apel iar Curtea de Apel Alba Iulia a desfiintat sentinta penalã si a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului Hunedoara. ”Ultimul act procedural rãmas valabil este încheierea de sedintã din 28 septembrie 2018″, este decizia CA Alba Iulia. „Bonnie si Clyde ai Estului” au comis multe crime si jafuri în Ungaria, unde au fost prinsi, de altfel, în 2010 si apoi au fost condamnati la închisoare pe viatã. Cei doi au actionat si în judetul nostru, în municipiul Hunedora, unde a atacat si jefuit o casã de amanet dupã ce au împuscat-o în cap pe vânzãtoare. Se întâmpla în decembrie 2007, când  bãrbatul a intrat într-o casã de amanet din Hunedoara si a tras cu arma în angajatã. În urma împuscãturii, victima a supravietuit, dar si-a pierdut ochiul stâng, iar viata i-a fost pusã în pericol.
Au mai dat lovituri si în Codlea, Oradea si Pecica. Tribunalul Hunedoara i-a obligat pe inculpati, în  solidar, sã plãteascã daune materiale de peste 44.367 de lei cãtre SC Aristocrat Credit SRL Hunedoara, precum si 200.000 de euro sau  echivalent în lei la data plãtii daune morale cãtre femeia împuscatã.

Maximilian Gânju