Manifestare pentru salvarea termocentralei Mintia

“Închidem o termocentralã ca sã salvãm o tarã”. Societatea civilã “Hunedoara suntem noi” cheamã toti cetãtenii cãrora la pasã de soarta termocentralei Mintia la o manifestare. Aceasta va avea loc mâine, 24 iunie, în fata Casei de Culturã din Deva.
“Luni, 24 iunie 2019 la ora 19.00, la statuia lui Decebal din fata Casei de Culturã Deva, puteti sã fiti protagonistii unei actiuni civice pentru salvarea unui bun national. O emblemã a energeticii românesti care timp de 50 de ani a asigurat peste 10% din necesarul de energie electricã al României. Steaua de pe Mures, cum era cunoscutã termocentrala Mintia în anii ei de glorie, asigurã de 35 de ani apa caldã si cãldura pentru deveni”, aratã initiatorii miscãrii.
Timp de jumãtate de orã, devenii si nu numai sunt asteptati la protestul pasnic.
“Hai pret de o jumãtate de orã pentru a fi actor în fotografia societãtii civile a Devei si vom arãta guvernantilor cã nu pot dãrâma peste noapte munca pãrintilor nostri. Învatã-l pe copilul tãu ce înseamnã atitudine civicã. Prezenta ta si a copilului tãu poate schimba tara în bine. Închidem o termocentrala ca sã distrugem o tarã! Ultimul bastion al industriei acestei tãri, energia, se doreste a fi pusã la pãmânt. Bucatã cu bucatã au pus la pãmânt industria tãri. Au ajuns la vârful industriei, energia. Fãrã independentã energeticã nu vom mai exista ca tarã”, aratã cei de la Hunedoara suntem noi.
Organizatorii au ales sã scrie în versuri despre manifestare.
Vã asteptãm pe toti ”la Cal”
Dar nu va fi un festival,
Vrem pasnic sã manifestãm,
Termocentrala s-o salvãm.
Nu vrem poluare dar umplem orasul de minicentrale!
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Manifestare pentru salvarea termocentralei Mintia

 • 19 iunie 2019 la 22:39
  Permalink

  peste 50 de ani ati poluat tara este timpul sa inchideti urgent aceasta termocentrala si sa lasa-ti copiilor si nepotilor nostri o speranta la un trai sanatos ptr asta sa faceti miting ptr inchiderea urgenta a tuturor termocentralelor

  Răspunde
  • 19 iunie 2019 la 23:09
   Permalink

   trecerea urgenta pe gaz ;pana atunci inchisa

   Răspunde
 • 20 iunie 2019 la 14:42
  Permalink

  Cine dracului mai sunt Hd suntem noi? Tanti jurnalista da-ne ceva nume sa stim cu cine interactionam!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.