CEH formeazã macaragii si arhivari

Complexul Energetic Hunedoara cautã sã îi converteascã pe angajati în macaragii si arhivari. Societatea energeticã achizitioneazã cursuri de formare profesionalã pentru care va plãti aproape 60.000 de lei.
Mai exact, suma plãtitã pentru cele douã cursuri este de 59.600 de lei.
“În cadrul sucursalelor miniere ale SCEH SA, existã un numãr mare de masini de ridicat care pentru a fi manevrate, este obligatorie autorizarea personalului care deserveste aceste echipamente.
De asemenea, la sucursala Electrocentrale Paroseni este autorizat în prezent un numãr insuficient de persoane (7), pentru deservirea echipamentelor aflate sub incidenta ISCIR, acestia fiind repartizati la un numãr de 27 echipamente”, aratã reprezentantii CEH.
CEH riscã amendã pentru cã nu respect normele în vigoare care aratã cã utilizarea instalatiilor/echipamentelor de cãtre persoane neautorizate constituie contraventie si se sanctioneazã cu amendã de la 2000 la 15.000 de lei.
47.600 de lei alocã Complexul Energetic Hunedoara pentru formarea macaragiilor. În acelasi timp,  societatea energeticã vrea sã formeze si arhivari „în vederea desfãsurãrii în conditii legale a activitãtii de arhivare din cadrul executivului si a  sucursalelor societãtii, personalul care exercitã atributii în domeniu,  trebuie calificat în  ocupatia de arhivar, în conformitate cu Ordinul 137/2013 pentru  aprobarea Normelor metodologice privind  aplicarea unor dispozitii ale Legii Arhivelor Nationale nr. 16/19960”. Astfel, conducerea CEH sustine cã „se impune participarea la un curs de formare  profesionalã în domeniu, a unui numãr e 8 salariati (EM Livezeni -2, EM Lupeni -2, Prestserv Petrosani – 2, Electrocentrale Paroseni -1 si executivul societãtii – 1)”.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „CEH formeazã macaragii si arhivari

  • 5 iulie 2019 la 17:02
    Permalink

    O intrebare va rog : arhivele de la fostele exploatari miniere sint pe hirtie , sau pe suport digital si cit timp dureaza eliberarea actelor de vechime si sporuri ? Multumesc .

Comentariile sunt închise.