Spitalul de Urgentã din Petrosani va fi una dintre unitãtile ce va avea internet gratuit pentru cei care sunt în clãdire.
Acesta este unul dintre planurile administratiei locale, pentru cã, la cel mai mare spital al Vãii Jiului, afluenta de pacienti este mare si oamenii au nevoie de o astfel de facilitate.
„Petrosaniul a fost selectat si a fost inclus în programul Uniunii Europene pentru  implementarea internetului wi-fi în spatiile  publice. Avem voie sã implementãm acest proiect si în spatii închise si deschise. Iar pe lângã parcul Carol Schreter, la locatiile închise, va fi, cu sigurantã si spitalul. În spital va fi acces gratuit pentru toti pacientii si toti cei care lucreazã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Trei dintre municipiile Vãii Jiului vor avea internet gratis pe stradã,  gratie unui proiect care va fi  implementat în  perioada urmãtoare. La Petrosani si la Vulcan ne vom putea loga oricând la reteaua  gratuitã a orasului, dupã ce investitia va fi realizatã, iar edilii spun cã este un lucru extrem de benefic, în timp ce toate parcurile din municipiul Lupeni vor avea, dupã cum spune primarul,  internet gratis, dupã accesarea unui voucher de 15.000 de euro, bani de la UE.
Peste 10.000 de municipalitãti vor beneficia gratuit de internet prin intermediul unui program al Uniunii Europene de  implementare a retelelor Wi-Fi gratuit, aratã reprezentanta Comisiei Europene în România. Concret, Uniunea Europeanã va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect, iar în Hunedoara vor avea acces comunitãtile din: Bãcia, Baru, Bucuresci, Densusi, Hãrãu, Deva, Petrosani, Baia de Cris, Blãjeni, Brãnisca, Bãita, Bulzestii de Sus, Criscior, Dobra, Ghelari, Mãrtinesti, Brad, Hunedoara, Orãstie, Vulcan si Cãlan.
Diana Mitrache