Populatia din Valea Jiului va avea servicii de alimentare cu apã la cele mai moderne standarde. Este un proiect ce se aflã în plin proces de derulare si acum este perioada în care se fac sãpãturi,  traficul este deviat, iar disconfortul se face simtit pentru toatã lumea.
Cei de la Apa serv ne spun cum stau în teren.  „În Petrosani, în partea de Sud, deja e finalizatã investitia si am ajuns la intersectia cu strada Independentei, unde chiar se fac subtraversãri de drum, dar sunt si zone unde terenul a fost adus la forma initialã, cum sunt si zone în care terenul nu e la forma initialã, pentru cã mai necesitã operatii de verificãri a instalatiilor si abia apoi se va aduce la starea initialã”, a spus Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Lucrãri au loc si la Lupeni, iar acolo primãria a asteptat ca Apa Serv sã finalizeze proiectul prin care reteaua apa trebuia sã treacã pe sub bulevardul Tudor Vladimirescu a cãrui asfaltare abia acum a putut fi posibilã. Si acolo traficul este deviat.
„Stim cã în Lupeni este asfaltat bulevardul, constructorul a înteles cã era important sã facem întâi cele douã subtraversãri pe bulevard si ele sunt executate. Începem printre blocuri lucrãrile si asta nu va afecta treaba primãriei”, au precizat cei de la Apa Serv.
Statiile de tratare de la Zãnoaga si Taia sunt si ele în plan, iar apa ajunge si la Uricani, sau la Câmpu lui Neag. „Am început si la Uricani, în douã locatii, organizarea de santier. Au început lucrãrile în oras si se stie care este traseul pentru alimentarea cu apã a localitãtii Câmpu lui Neag”, mai afirmã Cristian  Ionicã, managerul SC Apa Serv. Lucrãrile dureazã încã o bunã perioadã de timp si responsabilii de la Apa Serv si-au cerut scuze pentru disconfortul creat.
Diana Mitrache