336.134 de lei costã documentatia care este importantã si absolut necesarã pentru orice administratie publicã localã. Este a doua încercare de acest gen fãcutã de autoritãtile locale din municipiul Lupeni.
“Transformãrile petrecute în structura economic, socialã si urbanã a municipiului Lupeni în perioada parcursã de la elaborarea actualului Plan Urbanistic General au ca effect schimbarea premiselor ce stau la baza planificãrii urbanistice si nu mai sustin valabilitatea acestui plan. Dezideratul unei dezvoltãri durabile, capabil sã satisfacã nu numai noile exigente de naturã economicã, social sau ecologicã, ci si pe acelea ale unei culture urbane, conduce la reelaborarea Planului Urbanistic General”, aratã documentul.
Între timp, planul urbanistic general a fost prelungit de cãtre Consiliul Local al municipiului Lupeni pânã în anul 2023. Potrivit autoritãtilor locale, municipiul Lupeni are “un profil economic neechilibrat, fãrã un profil definitoriu”. Noul plan urbanistic general va avea o  valabilitate de 10 ani. Firmele de profil pot depune ofertele pânã în data de 15 iulie.
Cosmin BACIU