Salã de asteptare modernã la SUP

Spitalul de Urgentã din Petrosani are, din aceastã sãptãmânã, douã sãli special amenajate pentru pacientii ce urmeazã sã se interneze. Este un prim pas fãcut de cei de la unitatea medicalã cea mai mare din Valea Jiului, dupã ce tortul se petrecea într-un spatiu neadecvat.
Managerul spitalului, doctorul Alin Vasilescu spune cã amenajarea aceasta a creat cea mai bunã oportunitate pentru pacientii spitalului, iar încãperile sunt moderne si primitoare, chiar la intrarea în unitatea medicalã.
„E o încercare de a îmbunãtãti cât de cât conditiile pentru pacienti, o încercare care trebuia fãcutã. Trebuia sã începem de undeva cu amenajãrile si în clãdirea veche. Initial, am anvelopat clãdirea, pentru cã vorbeam de confortul termic, continuãm acum cu amãnunte si apoi vom vedea ce mai putem face”, a spus dr. Alin Vasilescu, manager la Spitalul de Urgentã din Petrosani.  Ideea aerisirii spatiului în care zeci de oameni apelau, mai ales în primele zile ale sãptãmânii, când aglomeratia este uneori covârsitoare, i-a venit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, care a si sugerat locatia pentru noua locatie, undeva în zona capelei ortodoxe, de la intrarea în spital, aceasta urmând sã fie mutatã ulterior într-un spatiu ce va fi construit în exterior.
„Marti am inaugurat acest nou spatiu. Este vorba despre birourile de internãri si externãri din cadrul SUP. Investitiile care s-au fãcut aici, sunt din banii spitalului si nu fac parte din proiectul de reabilitare mai amplu al spitalului. Am considerat, însã, împreunã cu domnul manager, cã e  foarte important ca pacientii care vin sã se interneze, sau cei care se externeazã, sã aibe conditii civilizate si nu un ghiseu, în picioare, asa cum e de 30 de ani”, a precizat si Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Proiectul de modernizare al sistemului sanitar nu se va opri aici si cel mai mare spital al Vãii Jiului va cunoaste ample îmbunãtãtiri, mai ales cã si pânã acum, în ultima perioadã, s-au schimbat paturile, lenjeriile si o parte dintre efectele de care bolnavii beneficiazã, când ajuns sã fie internati în acest spital. Prima vizatã este sala de mese, iar în planul de viitor sunt cuprinse si grupurile sanitare.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Salã de asteptare modernã la SUP

  • 13 iunie 2019 la 10:59
    Permalink

    un articol interesant ar fi cu spagile care se incaseaza pentru angajari la sup unde posturile se vand cu mii de euro vezi recentul scandal unde keops siminel a vrut sa si impuna protejata cu forta si pumnul daca o anumita daj va fi asistenta sefa inseamna ca legea pumnului si spaga au invins.

  • 13 iunie 2019 la 14:15
    Permalink

    pai acum este legea junglei in romania;cine este mai tare invinge si nici nu m-ar mira daca o sa castige aceasta d-na daj postul

Comentariile sunt închise.