Cei mai buni studenti ai Universitãtii din Petrosani pleacã în tabere. La munte sau la mare vor pleca cei care urmeazã cursurile facultãtilor din cadrul Universitãtii Petrosani. Locurile în taberele destinate studentilor au fost suplimentate.
“Am împãrtit locurile pe facultãti iar dupã ce au fost împãrtite s-a mai primit o suplimentare care ne-a bucurat. Studentii sper sã se simtã bine în aceste tabere mai ales cã acolo se leagã prietenii si cunosc colegi din alte centre universitare. Fac schimburi de experiente, culturale si sportive. Prioritate au studentii cu cele mai bune rezultate la învãtãturã. Se mai tine cont si de activitãtile sportive si culturale si artistice si chiar de voluntariat, dar predominã activitatea profesionalã. Aici se pot vedea indirect si rezultatele cadrelor didactice si eu sunt convins cã aceastã simbiozã între carele didactice si studenti au dat rezultate”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Potrivit rectorului, “în tabere vor merge si la mare si a munte, dupã preferinte. Nu neapãrat toti doresc sã meargã la mare pentru cã avem studenti si din alte pãrti ale tãrii care ar prefera si muntele. Ceea ce îi intereseazã în principal pe studenti este atmosfera de tabãrã si nu conditiile care oricum au fost si vor fi în continuare bune”. Pot beneficia de locuri gratuite în taberele studentesti  studentii din ciclurile de licentã si masterat înmatriculati la formã de învãtãmânt cu frecventã, integralisti, cu vârsta de pânã la 35 de ani.
Cosmin BACIU