Fântânile arteziene din municipiul Petrosani au intrat în reparatii. Autoritãtile locale de la Petrosani au alocat suma de 14.462 de lei pentru lucrãrile de reparatii si întretinerea fântânilor arteziene.
Este vorba despre fântâna artezianã de la Piata Victoriei si fântâna artezianã din parcul Carol Schreter. Lucrãrile sunt executate de o firmã din Tebea, care si-a adjudecat contractul.
“Serviciile de reparatii constau în revizii echipamente de automatizare; revizii instalatii electrice, instalatii de iluminat si de punere la pãmânt; revizii pompe; înlocuire douã palete de rãcire la motoare; înlocuire o cutie de borne; montare de robineti pe circuitul de refulare pompe si intercalare între acestea de filtre „y”; montarea tuturor diuzelor de stropire; înlocuire robineti, mufe, stuturi defecte”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.
În anul 2013 municipalitatea de la Petrosani a plãtit 6.834 de lei pentru întretinere si reparatii fântânilor arteziene. În 2014 suma a crescut la 8.543 de lei, valoare care s-a mentinut si în 2015. În anul 2016, suma alocatã pentru aceste lucrãri a fost de circa 50.000 de lei.
Cosmin BACIU