Ce le cer minerii, guvernantilor?

Reprezentantii minerilor din Valea Jiului sunt, în aceste zile, la Bucuresti si au o serie de întâlniri cu cei de la Ministerul energiei, vis a vis de problemele economice.  Se discutã despre  lichiditãtile necesare acordãrii salariilor, despre negocierile privind noul contract colectiv de muncã, actul normativ ce trebuie reînnoit începând din septembrie, dar si despre câteva ordonante vitale ce tin de organizarea Complexului Energetic Hunedoara.
Potrivit sindicatelor din mineritul de huilã, luni, la sediul Ministerului Energiei, a avut loc o primã întâlnire cu consilierul premierului României pe probleme energetice, Florin Ciocãnelea, cãruia i-au pus în vedere care sunt punctele fierbinti ale negocierilor de acum. „Sunt 3 puncte ce au fost discutate cu consilierul premierului, domnul Ciocãnelea si vrem sã punem la punct toate problemele cu care ne confruntãm. Din 14 iulie începem negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncã, dar am discutat si despre lichiditãtile necesare plãtii salariilor, ori Ordonantele ce ne sunt necesare”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
În fapt, minerii au cerut sã se caute solutia pentru stergerea datoriilor Complexului Energetic Hunedoara, asa cum au promis guvernantii la vizitele fãcute în ultima campanie electoralã, în Valea Jiului, au vorbit despre banii de salarii, despre ordonanta ce prevede drepturile salariale pe care le primesc cei ce vor fi disponibilizati în viitor, dar si facilitãtile ulterioare, dar si o serie de probleme legate de aprovizionarea unitãtilor miniere.
Marti au continuat discutiile, iar la negocierile ce au avut loc la sediul Confederatiei Meridian, la discutii a sosit si secretarul de stat Doru Visan, unul dintre cei ce stiu foarte bine problemele sistemului energetic pe bazã de huilã.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Ce le cer minerii, guvernantilor?

 • 11 iunie 2019 la 19:23
  Permalink

  despre contract se stie ,ramane acelasi,despre datorii se stie se va numi altcumva compania si va scapa de datorii,deci ce nu se stie? nu cumva fac si liderii actuali ce au facut si ceilalti? ptr un post mai bun semneaza pentru inchiderea minelor……

  Răspunde
 • 11 iunie 2019 la 19:58
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 11 iunie 2019 la 20:59
  Permalink

  Si o societate privata,unde exista cu adevarat management(pentru ca acolo nu sunt conducatori numiti politic,acolo e COMPETENTA),plateste,onest,toate datoriile catre stat!Care e logica?

  Răspunde
 • 11 iunie 2019 la 21:41
  Permalink

  Care mineri,ce mai exista mineri in Valea Jiului ? Impostorii astia ce apar in poza nu au nici o legatura cu mineritul !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.