Fotbal. Baraj / Hategul, poate acum…

Asadar peste trei zile start în dubla de baraj pentru promovarea în liga a III-a. Reprezentanta judetului Hunedoara, Retezatul Hateg va da piept cu cea a judetului Arad, Progresul Pecica. Partidele vor avea loc pe 15 iunie la Pecica si returul pe 22 iunie la Hateg (ora 17:00).
Pecicanii peste 100 de goluri!
Asa dupã cum se vede din fragmentul de clasament alãturat Progresul Pecica a terminat liga a IV-a Arad doar cu o înfrângere si cu 110 goluri marcate. O echipã puternicã, sprijinitã cu un buget anual de 400000 mii de lei (4 miliarde lei vechi) de cãtre Primãrie si Primar Petru Antal, Consiliul Local Pecica si un grup de sponsori, avându-l ca antrenor pe Dan Stupar (52 de ani) fost jucãtor la UTA, Vagonul Arad, Poli Timisoara sau VSC Debrecen (Ungaria) câstigãtor al Cupei României, ca antrenor cu echipa Under 19 a UTA-ei. Progresul Pecica are în componentã câtiva jucãtori de valoare amintindu-i aici pe fundasul Wild, mijlocasii Rãzvan Popa si Mitrut Copil (fost la Jiul Petrosani), Arsene, Hutanu sau golgeterul echipei Dan Puie (36 de goluri).
Hateganii la a treia încercare
Retezatul Hateg înfiintatã în 1956 se aflã în fata celui de-al treilea meci de baraj pentru liga a III-a în ultimii zece ani. Echipa a reusit o promovare în sezonul 1987-1988 cu generatia lui Ion Grigore, Hututu, Mache Vizitiu, Pãran, Stâncic sau Itul în dubla de 2-0 si 0-1 cu CPL Caransebes. Barajele de dupã 1989 au fost mai cu ghinion, în 2009 a fost 0-2 cu Vointa Sibiu la Zlatna (cu Haring, Laslãu, Torkos), Cr. Sãlãsan, Ov. Ciolea, I. Gavriluti, Ov Popesc, iar în 2014 0-2 cu UTA la Lugoj (avându-i în echipã pe Crisan, Adi Câmpean, Kalai, Simoneac, Ov. Popesc). De remarcat prezenta actualului antrenor Flaviu Itul (48 ani) la fiecare dintre aceste examene, la cel din 1988 în calitate de jucãtor, la ultimele douã ca antrenor. Echipa standard folositã în acest sezon de echipa Retezatul Hateg a fost: Pasca (Bobu) – Ardelean, Ionasiu (Marius), R. Marcu, (Dãncescu) – Buzdecea, Pitigoi (Tomoni), D. Puscã –(Rob Popa), Ov. Popesc (Enache), Tiric (Caval). Golgeterul echipei este Ovidiu Popesc cu 22 de goluri marcate. Echipa beneficiazã de sprijinul Primãriei, Consiliul Local, a unui Consiliu de Administratie (presedinte Dacian Grozoni) si un sponsor principal Solomon Buzducea.
”Am încredere în echipa mea”, declarã Flaviu Itul antrenor Retezatul Hateg.
Reporter: Domnule Itul sunteti din nou în fata unui important examen cu Retezatul Hateg…
Flaviu Itul: Da, asa este, am promovat odatã ca jucãtor acum 31 de ani, am ratat de douã ori ca antrenor din 5 în 5 ani (2009-2014), acum dupã alti 5 ani, sper sãfie bine.
Reporter: Cum este echipa în asteptarea barajului?
Fl. Itul: În regulã. Avem un lot de 18 jucãtori, toti apti de joc, facem trei antrenamente sãptãmânal, ne vom deplasa cu o zi înaintea meciului. Am încredere în echipa mea, îi simt motivati cred cã de data asta vom reusi. Cunosc bine echipa din Pecic, au câtiva jucãtori de valoare, dar nici noi nu mergem la aceastã dublã sã facem figuratie. Va fi greu, dar nu imposibil. Dorim sã readucem Hategul în liga a III-a, asa cum a fost si în perioadele 1988-1992 sau 2014-2016, sã reînodãm firul performantei la nivel de sistem national.
GENU TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.