Dupã jandarmi si pompieri urmeazã ca si politistii sã încerce sã-si gãseascã un trai mai bun la munca în strãinãtate sau chiar în tarã dar în alte domenii de activitate.

Mãsurile de austeritate impuse de la „centru” si care i-au lãsat fãrã sume importante de bani îi determinã pe multi bugetari din Valea Jiului sã se reorienteze spre alte locuri de muncã. În Jandarmerie si la Pompieri au fost înregistrate demisii dupã ce angajatii au constatat cã salariile primite nu le mai asigurã un trai decent si achitarea împrumuturilor, iar acum se pregãtesc si politistii sã renunte la serviciu. O recunosc chiar si unii dintre sefii lor care spun cã subordonatii muncesc mult si primesc „doar strângeri de mânã”. „Oameni foarte buni au plecat si nu au mers în strãinãtate pentru a culege cãpsuni ci pentru a lucra în firme serioase. Experienta lor i-a fãcut foarte usor

sã-si câstige un loc de muncã si o functie”, povesteste seful unei structuri de politie din Valea Jiului. Nemultumirile sunt foarte mari si desi au strâns cureaua cât s-a putut, ratele si scumpirile din ultima perioadã îi lasã cu buzunarele goale pe mulsi dintre politisti. „Eu de la circa 2000 de lei, am ajuns la 1600 de lei salariu, poate ceva mai bine cu turele de noapte. Fac naveta pânã la muncã, plãtesc rata la bancã, asigur masa familiei si gata banii. Cu ce o sã plãtesc întretinerea la iarnã?”, se întreabã un politist din Valea Jiului. Pânã în prezent, mai multi angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor din judetul Hunedoara si-au înaintat demisiile dupã ce au constatat cã munca lor nu le mai asigurã nici mãcar supravietuirea.

Maximilian Gânju