De ce sã alegi Universitatea din Petrosani? Peste 1200 de locuri, burse si programe Erasmus+

Din data de  9 iulie, peste 1.200 de locuri de licentã sunt oferite de Universitatea din Petrosani celor ce vor sã urmeze o carierã tehnicã, ori economicã.  Sunt domenii de interes, ce au suscitat mereu atentia absolventilor de liceu, iar acum este al doilea an în care înscrierea de face si  on-line.
„Înscrierea pentru admitere se poate face si la sediul nostru, dar si  on-line. De anul trecut am demarat acest gen de admitere, pentru a usura  modul în care se pot înscrie si completa datele, pentru cei ce vin din alte pãrti. Îi asteptãm pe toti, chiar si pe cei ce au luat bacalaureatul în anii anteriori si care deja, de  sãptãmâna viitoare, se pot înscrie on-line,  pentru cã noi deschidem platforma”, spune prof univ dr habil Sorin Radu, Rector al Universitãtii din Petrosani
Sunt peste 1000 de locuri pentru studenti la cele 3 facultãti, respectiv: Facultatea de mine, Facultatea de Inginerie Mecanicã si Electricã si Facultatea de Stiinte.
„La specializãrile de licentã avem 615 locuri bugetate si tot atâtea cu taxã. La masterat avem 210 locuri bugetate, 200 cu taxã si la doctorat sunt 8 locuri bugetate. Bugetarea înseamnã cã studentii nu plãtesc taxã, iar dupã semestru I din anul I, pot obtine bursã, ori bursã socialã, dacã au o situatie mai deosebitã, conform conditiilor legii”, a mai adãugat Rectorul Sorin Radu.
Si cazarea este una de exceptie, la presuri ce nu au nicãieri concurentã. „Studentii nostri stau câte doi în camerã, cazarea fiind cam 260 de persoanã, iar masa la restaurantul universitar este unul destul de variat. Eu cred cã pentru absolventii de la noi, ori din judetele limitrofe, este o oportunitate, pentru cã  aici costurile sunt mai mici, decât în alte centre universitare. Asta înseamnã nu numai taxele ce sunt cele mai mici din tarã, iar în alte centre universitare pornesc de la dublu. Dar dacã au o restantã si nu o pot promova în timp util, în sesiunea cu taxã, plãtesc 30 de lei, iar la alte universitãti, plãtesc 150 de lei, deci de 5 ori mai mult. De asemenea, pentru recuperarea unor laboratoare, ori alte taxe, toate sunt de 5 ori mai mici, fatã de centrele universitare mari ”, a conchis prof universitar Sorin Radu.
Universitatea din Petrosani dispune de 600 de locuri de cazare amplasate în 5 cãmine studentesti,- formeazã specialisti capabili sã se adapteze cerintelor economiei de piatã si noilor tehnologii, care sã aibã cunostinte tehnice, economice si manageriale, acordã circa 450 de burse de studiu pentru performantã si merit, circa 150 de burse pentru studentii basarabeni de origine românã si circa 400 de burse sociale sau de ajutor ocazional, având valori cuprinse între 580 de lei si 1.200 de lei.
Mai mult, statisticile aratã cã, anual, circa 70 de studenti ai Universitãtii din Petrosani beneficiazã de mobilitate de studiu sau un stagiu de practicã cu finantare europeana, în tãri ale UE, prin programul Erasmus+. Oferta educationalã poate fi studiatã aici: https://www.upet.ro/licenta/
Diana Mitrache

4 comentarii la „De ce sã alegi Universitatea din Petrosani? Peste 1200 de locuri, burse si programe Erasmus+

 • 10 iunie 2019 la 21:49
  Permalink

  Am un vecin ,,cu facultate”la Petrosani.Fara exagerare,omul are mari carente de limba romana,ca sa nu mai vorbim de cultura generala!Culmea este ca mai si povesteste cu cat a cotizat la fiecare examen!

  Răspunde
  • 11 iunie 2019 la 13:49
   Permalink

   ca sa nu-si piarda profesorii posturile….

   Răspunde
 • 11 iunie 2019 la 10:27
  Permalink

  da mai fane asta e un lucru uzual de pe vremea lui ceasca atunci manau viteii in sus acum scot euroii vorba aia prost sa fi dar bani sa ai rezultatul? vezi mineritul cu atatia specialistii formati pe deal unde a ajuns

  Răspunde
 • 12 iunie 2019 la 14:46
  Permalink

  cata disperare, de 5 ori mai mici taxele, si de 5 ori mai jos este standardul invatamantului universitar de la Petrosani. Taxele sunt mai mici fata de alte universitati, si calitatea celor din universitate este la fel ! jalnic !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.