Oamenii legii au descoperit mai multi indivizi care au urcat la volan bãuti sau fãrã permis de conducere. Printre ei si o tânãrã care desi nu avea permis circula fãrã grijã prin municipiul Hunedoara.
Astfel, un echipaj al Biroului Rutier Petrosani a oprit în trafic un autoturism condus de un localnic de 52 de ani, iar la verificãri s-a constatat cã nu are permis de conducere si este si bãut. În urma testãrii, politistii au descoperit cã avea o alcoolemie de de 1,04 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Un alt petrosãnean bãut a fost prins prin centrul localitãtii. Tânãrul de 22 de ani avea o alcoolemie de 0,89 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Tot în weekend-ul trecut a fost prins si un tânãr de 32 de ani, din Petrosani, care circula fãrã permis de conducere, dar si un sofer din Baru Mare care bãuse înainte de a urca la volan, dar n-a vrut sã se supunã procedurilor pentru stabilirea alcoolemiei.
Tot în Valea Jiului, politistii din Vulcan au prins un alt sofer de 46 de ani care avea o alcoolemie de 0,73 mg/l în aerul expirat.
”Politistii au fost solicitati sã intervinã pe strada Soseaua Nationalã, din Simeria, unde un tânãr aflat sub influenta bãuturilor alcoolice a lovit, cu autoturismul pe care îl conducea, un alt autoturism, care stationa.
În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Cel care a produs evenimentul rutier, un tânãr în vârstã de 23 de ani, din comuna Bãcia, a fost testat de politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,49 mg/l, alcool pur în aerul expirat”, precizeazã Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. Politistii din Soimus au descoperit în  trafic un bãrbat de  54 de ani, din Hãrãu, care conducea un autoturism pe DC 129, fãrã a avea permis de conducere, iar cei din Hunedoara au prins o tânãrã de 25 de ani, din Teliucu Inferior, care conducea  prin municipiu fãrã a avea permis. La Orãstie, politistii rutieri au prins un devean de 33 de ani, care pe lângã faptul cã nu avea permis era si bãut bine. Toti cei prinsi în neregulã s-au ales cu dosare penale.
Maximilian GÂNJU