Ecarisajul suntat de Curtea de Conturi

Maidanezii au mari sanse sã reaparã pe drumurile publice. Este un lucru ce va putea fi  observat, dacã  activitatea serviciului din subordinea CJH nu va mai functiona.
Semnalul de alarmã este tras de edilii din judet, care recunosc cã serviciul a fãcut pasi mari si ne-a scãpat de câinii comunitari, însã, acum existã riscul ca acestia sã reaparã pe strãzi. Cum vede primarul de la Petrosani situatia: „Cred cã solutia este sã externalizãm serviciul. Trebuie sã discutãm cu  cei de la CJH dacã vor sã mai facã aceastã activitate. Problema a fost cã ADI nu a scos la licitatie acest serviciu, ci la fãcut direct, prin faptul cã eram asociati. Dar a fost o activitate eficientã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Curtea de conturi a spus cã aceastã activitate este finantatã ilegal si a cerut stoparea ei. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã (ADI)  pentru animalele fãrã stãpân a fost înfiintatã în urmã cu cinci ani la nivelul judetului Hunedoara, sub forma unui parteneriat între primãrii si forul judetean, iar fiecare dintre membri plãtea anual câte o  cotizatie. Suma cea mai mare revenea CJH, dar dupã ce s-a cerut oprirea finantãrii, nici primãriile nu au mai finantat,  de vreo douã luni,  activitatea.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Ecarisajul suntat de Curtea de Conturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.