Casa Pollicino cautã parteneri

Primãriile din Valea Jiului si Consiliul Judetean Hunedoara sunt singura sansã a copiilor cu probleme de la Pollicino. Dupã 10 ani în care au sustinut aceastã activitate din propriile fonduri, oamenii de bine din Italia vin si spun cã criza economicã le îngreuneazã mult activitatea caritabilã si cer sprijin si autoritãtilor de la noi. Singura institutie care ajuta acest centru era primãria Petrosani, dar pentru cã aici sunt copii din toatã Valea Jiului, care beneficiazã de masã si terapie, acum situatia este la mâna autoritãtilor locale.
„Partenerii italieni ne-au spus cã nu vor mai putea sã sustinã, de anul viitor, cheltuielile cu Pollicino. O sã încercãm sã gãsim o solutie sã sustinem activitatea de acolo, noi. Probabil, o sã încerc sã fac un parteneriat cu CJH”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De altfel, edilul îsi îndreaptã atentia si spre restul oraselor.
„Ar trebui ca toate primãriile sã continue. Voi avea o discutie cu  toti primarii Vãii Jiului, sã sustinem aceastã activitate. E vorba despre 100 de mii de euro pe an, cam 5 miliarde de lei vechi”, a mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi.
Cassa Pollicino are specialisti în chinetoterapie, educatori, psihologi si chiar si bucãtari, iar toate aceste activitãti trebuie sustinute financiar. Nu va fi usor fãrã sprijin si asta o stiu cu totii, iar singurii care ar pierde enorm sunt copiii de aici, multi cu Sindrom Down, autism, ori care provin din familii sãrace.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Casa Pollicino cautã parteneri

  • 11 iunie 2019 la 09:55
    Permalink

    trist foarte trist ca o asemenea unitate care se ocupa de copii cu mari probleme sa nu poata fi sustinuta financiar de o comunitate cu atatea primarii italienii ne au dat o lectie de umanitate pe care noi nu o putem continua desi se arunca cu banii nostri in toate porcariile inutile nea primaru implicate in problema puternic nu lasa sa dispara aceasta casuta a bolnavilor

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.