Un pensionar din Petrila cere de 10 ani sã aibã luminã pe scurtãtura ce duce spre casa lui. A insistat an de an si a reluat mereu demersurile sale, motivând cã are nevoie de luminã atunci când merge acasã, exact pe o cãrare ce trece pe sub un bloc.
De altfel, omul s-a plâns oricui a putut sã o facã si chiar si locatarilor le-a cerut sã îsi îngrijeascã blocul, ca sã nu îi mai cadã în cap tencuiala. Omul are o casã pe strada Lunca din Petrila, la numãrul 29 B si, dupã ce s-a certat cu vecinii si rudele ce au locuinte într-un spatiu din apropiere, el insistã sã treacã printr-un singur loc ce noaptea e, într-adevãr, neiluminat. Si, dupã ce a solicitat neîntrerupt sã aibã luminã, acum a revenit considerându-se nedreptãtit. „Am cerut si am fost hãrtuit. Din luna februarie mi s-a spus cã e înghetat si sã astept sã treacã iarna. M-am dus în martie,  dar nu aveau buget la primãrie si apoi au zis sã am rãbdare. Am avut si am rãbdare. Mi s-a reprosat cã am un bec, ce îmi mai trebuie un altul? E prea departe si cel ce a fost montat, nu lumineazã cãrarea mea. La risc merg seara si, pânã nu au izolat oamenii fatada blocului, îmi cãdeau în cap bucãti din tencuialã si mergeam la risc. E singura cale spre casa mea. Mai e una, dar pe aici e mai scurt  drumul”, recunoaste Pavel Jura, pensionar, care a exasperat cu cererile lui angajatii din primãria orasului Petrila.
Practic, omul recunoaste cã are un stâlp de iluminat în apropiere si acesta lumineazã  calea spre locuintele de pe deal, însã, el preferã acea scurtãturã si insistã mereu cu ea peste tot.  Cei de la primãrie, însã, au un singur rãspuns:
„Din câte stiu eu, a solicitat primãriei, iar noi am montat un stâlp. Acum nu stiu exact zona pe care lumineazã, dar e pe drumul pe care ar putea sã meargã spre casã ”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Pensionarul considerã cã nu este suficient si  vrea un stâlp doar pe drumul ce îl considerã el mai scurt. Oamenii din zonã  recunosc cã au mai avut probleme si cã motivul real ar fi o ceartã cu vecinii, care nu i-ar mai permite accesul pe o anumitã cale.
Diana Mitrache