Aproape 30 locatari au fost evacuati din imobilul în care a izbucnit un incendiu la finele  sãptãmânii trecute. Unsprezece persoane, între care trei copii si o gravidã, au ajuns la spital.
Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc social din Hunedoara, iar familiile care au locuinte în bloc au rãmas captive în apartamente din cauza fumului a cuprins casa scãrii. Pompierii au evacuat 27 de persoane, între care 14 copii iar 11 dintre acestea au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a spitalului municipal din Hunedoara, cu forme usoare de intoxicatie cu fum.
„Dintre acestea, sapte adulti, o gravidã si trei copii intoxicati usor cu fum si cu atacuri de panicã au fost transportati la UPU Hunedoara”, a precizat purtãtorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. La fata locului au intervenit cinci ambulante, patru masini de stins incendii si o autospecialã de transport victime multiple. Pompierii militari au  lichidat incendiul în  câteva minute, focul  manifestându-se în interiorul unui apartament în care se aflau diverse obiecte ce s-au aprins de la flãcãri. Din cauza incendiului, s-au degradat instalatiile electrice de pe casa scãrii si au fost afectate usile de la apartamentele învecinate celui în care a apãrut focul. Dezastrul ar fi pornit de la o improvizatie la instalatia electricã, însã  specialistii ISU Hunedoara vor stabili cu certitudine cauza.
Maximilian Gânju