Actiunea caritabilã intitulatã generic „Un milion de stele” a ajuns si la Petrosani. Zeci de oameni au venit sã aprindã o „stea” pentru a ajuta un suflet sãrman. Candelele solidaritãtii s-au aprins în Transilvania. Peste 6.000 de persoane au spus prezent si au stat alãturi de voluntarii Caritas, care au strâns 35.180 de lei pentru familiile nevoiase.

Localitãtile

Un milion de Stele:

Sfântu Gheorghe: 1320 lei

Alba Iulia: 1400 lei

Petrosani: 1573 lei

Bretcu: 1042 lei

Cristuru Secuiesc: 1.430 lei

Carta: 711 lei

Odorheiu Secuiec: 2.456 lei

Miercurea Ciuc: 5.516 lei

Vlãhita: 1690 lei

Lueta: 2345 lei

Gheorgheni: 1976 lei

Remetea: 955 lei

Tg. Mures: 7.880 lei

Sîngeorgiu de Mures: 1.136 lei

Sovata: 3.750 lei

Zeci de oameni s-au oprit vineri searã la Petrosani sã aprindã o lumânare. A fost gestul de solidaritate umanã, creat din dorinta de a ajuta. Voluntarii de la Caritas Petrosani au montat cortul în zona centralã din localitate, lângã Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu si au împãrtit lumânãri aprinse. „E un gest pe care noi îl facem al treilea an. Asteptãm oamenii dornici sãdea o mânã de ajutor celor nevoiasi,pentru cã fiecare lumânare cumpãratã si aprinsã în parc, va ajuta un om sãrman”, spun voluntarii Caritas.

Alãturi de voluntarii care au încercat sã încãlzeascã atmosfera, pe un frig pãtrunzãtor, au venit si o multime de tineri, dar si preotul Gabriel Pârlea. „Am venit alãturi de voluntarii de la Caritas sã rostim împreunã o rugãciune pentru toti cei care s-au gândit azi sã ne fie alãturi”, a spus preotul Gabriel Pârlea.

„Am cumpãrat o lumânare si am aprins-o. E un gest minunat pe care îl fac tinerii acestia si am înteles cã banii vor merge la familiile nevoiase. E foarte frumos! Cinste lor!”, spune o doamnã care a aprins vineri seara o lumânare la Petrosani. Si la fel ca ea, la actiune a participat si primarul Tiberiu Iacob Ridzi, încântat de actiunea ce are loc în mai multe orase din tarã.

Diana Mitrache