Eroii din cimitire, omagiati, de Înãltare

Eroii neamului sunt cei care au cãzut pe fronturile din tarã si din strãinãtate, iar de Înãltare este momentul în care ei sunt comemorati.
Cei trecuti în nefiintã sunt astfel omagiati si întreaga suflare a unei comunitãti se gândeste la ei. Este timpul în care ne dãm seama cã acestia sunt cei ce au fãcut  posibile culorile Tricolorului românesc si au luptat pentru ceea ce este azi România.
La Petrosani, ceremonia a avut loc în Cimitirul eroilor, recent renovat de membrii Cultului Eroilor.
„Este Ziua Eroilor, Ziua sfântã a Înãltãrii Domnului nostru Iisus Hristos la Ceruri. E o dublã semnificatie si unicã, pentru cã, dacã noi, astãzi, putem sã fim aici împreunã, aici, în aceastã tarã,  se datoreazã celor ce îsi duc somnul de veci în Cimitirul Eroilor, sau, mai bine zis, în cimitirele eroilor din România si din strãinãtate. Pe sacrificiul lor, noi, generatiile ce au urmat, ne-am construit un  viitor si cred cã este foarte  important sã respectãm sacrificiul suprem pe care ei l-au fãcut pentru tarã”, a spus, dupã slujba de pomenire, oficiatã în cimitir,Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani. Nu ne cinstim ca natiune, dacã ne uitãm eroii si, tocmai de aceea, an de an, de Ziua Eroilor, la 40 de zile  dupã Pasti, de Înãltare, cei care  au cãzut pe frontul din Valea Jiului, stiuti, ori nestiuti, sunt comemorati de comunitatea localã.
Cei care sunt îngropati în cimitirul din Petrosani, unde a avut loc ceremonia, în ciuda ploii din acest an, sunt români, maghiari, nemti ori austrieci si toti au luptat cândva pe front. Ei au semnat un legãmânt si au jurat sã apere tara. Ceremonialul dedicat eroilor s-a  finalizat cu depunerea coroanelor de flori, iar la Monumentul Eroului Necunoscut au depus omagii partidele politice, institutiile statului si chiar elevii din Petrosani.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Eroii din cimitire, omagiati, de Înãltare

 • 6 iunie 2019 la 19:44
  Permalink

  ,,intreaga suflare a unei comunitati se gandeste la ei”!Acum chiar aberati!Intreaga suflare se gandeste la cu totul altceva:batranii se gandesc la banii pentru medicamente,iar tinerii(care mai sunt pe aici) se gandesc incotro sa plece!Faceti un sondaj,pe strada,si vedeti daca macar o persoana,una singura,se ,,gandeste la eroi”!

  Răspunde
  • 7 iunie 2019 la 05:34
   Permalink

   nu da bine titlu articolului „eroii din cimitire”” de parca ar fii luptat prin cine stie ce cimitire

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.