Politistul de penitenciar a fost întepat de trei ori în zona coastelor si a ajuns la spital. Rãnile suferite nu-i pun viata în pericol, însã incidentul este unul deosebit de grav.
Detinutul care a atacat angajatul penitenciarului este un cunoscut traficant de obiecte interzise în penitenciar , pentru cã a fost descoperit de gardieni de mai multe ori cu lucruri interzise. Are de ispãsit 8 ani si 9 luni pentru tâlhãrie calificatã si a fost sanctionat de nenumãrate ori pentru agresiuni la adresa detinutilor. Si de aceastã datã era mutat disciplinar într-o altã locatie.
”În timpul actiunii, în momentul în care  agentul supraveghetor a deschis usa camerei, detinutul Z.V a devenit agresiv atacând personalul. Agentul era însotit de seful de schimb si directorul adjunct al  penitenciarului”, aratã Penitenciarul.ro.
Atacul a avut loc miercuri seara, la Penitenciarul Deva, iar seful de schimb a fost atacat cu o foarfecã de cãtre un detinut. Conducerea Penitenciarului Deva a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Deva, iar cauzele care au dus la producerea acestui  incident vor face obiectul unor verificãri interne.
„În conformitate cu prevederile legale, a fost sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Deva, fiind de asemenea, dispuse verificãri interne, pentru stabilirea cauzelor si împrejurãrilor producerii incidentului, urmând si aplicarea procedurilor disciplinare în cazul detinutului implicat”, se aratã într-un comunicat al Penitenciarului Deva.
Maximilian Gânju