Proiectarea si executia lucrãrilor la drumul lui Bãsescu au fost scoase la licitatie

 

Circa 20 de kilometri din DN 66 A, drum cunoscut sub denumirea de “Drumul lui Bãsescu” vor fi realizati. CNAIR a scos la licitatie procedura de atribuire licitatie deschisã având ca obiect Proiectare si Executie “Drum de legaturã DN 66A km 47+600 – 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna”.
Valoarea estimatã a contractului este de 243.072.327 lei fãrã TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care 8 luni perioada de proiectare (include Proiectul pentru Autorizatia de construire) si 28 luni perioada de executie lucrãri.
„Drum de legãturã DN 66A km 47+600 – 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna” este parte componentã a drumului national DN 66A si face legãtura între Câmpu lui Neag si Valea Cernei. Drumul national DN 66A este asfaltat pânã la Câmpu lui Neag, continuându-se apoi cu drumul forestier, accesul traficului auto fiind posibil numai pe anumite portiuni. Odatã construit, DN66A ar face legãtura cu localitatea Cerna Sat din judetul Gorj, aflatã la doar 42 de kilometri de Bãile Herculane, pe un drum prost, dar care trebuie doar reabilitat, nu construit de la zero, cu toate avizele aferente. Miza este mare. Prin realizarea drumului s-ar asigura accesul direct spre portul Orsova si, mai departe, spre Serbia. Parcul National Retezat si domeniile schiabile din Valea Jiului ar deveni astfel foarte usor accesibile pentru o populatie de milioane de locuitori.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Proiectarea si executia lucrãrilor la drumul lui Bãsescu au fost scoase la licitatie

  • 6 iunie 2019 la 19:36
    Permalink

    Speram sa NU mai apara ceva motive de amanare a lucrarilor de asfaltare a drumului DN 66A spre Herculane .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.