Lipsa angajatilor persoane cu handicap pune la platã ApaServ

Modificãrile legislative aduse de guvernele de dupã anul 2016 Codului Fiscal au afectat financiar societãtile comerciale. O reglementare prevede ca firmele sã angajeze persoanele cu handicap, în caz contrar se aplicã o serie de penalitãti. Una din aceste societãti este ApaServ.
În cursul anului trecut, societatea a avut cresteri cu cheltuielile de personal de peste 200.000 de lei. Societatea a avut cresteri ale cheltuielilor cu taxele datorate bugetului de stat pentru  neîncadrarea în muncã a  persoanelor cu handicap cu 265.572 lei fatã de anul 2017.
„Aproximativ 54% din personalul societãtii are o vechime mai mare de 15 ani în cadrul SC ApaServ Valea Jiului SA si vechile structuri organizatorice, având astfel o experientã bogatã în domeniul serviciilor de apã si canalizare”, aratã raportul ApaServ Valea Jiului.  La sfârsitul anului 2018, la ApaServ Valea Jiului erau 541 de psoturi, fatã de 544 de  posturi la data de 31 decembrie 2017. Asa cum e si firesc, cele mai multe posturi sunt cele de muncitori, si anume 371, din care 238 calificati, 88 necalificati. La data de 31 decembrie 2018, numãrul de salariati cu contract individual de muncã era de 466, din care 47,64% femei.  83,89% dintre salariati sunt calificati si au studii profesionale, liceale sau universitare. Autoritãtile si institutiile  publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel putin 4% din numãrul total de angajati, potrivit Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.