„Eroi au fost, eroi sunt încã!”

Joi, în ziua marelui praznic al Înãltãrii Domnului, românii îsi cinstesc eroii neamului.
La Deva, ceremonialul public s-a desfãsurat la Cimitirul Eroilor unde, veteranii de rãzboi, reprezentantii institutiilor si autoritãtilor publice, dar si locuitori ai orasului, au adus un omagiu celor cãzuti pentru patrie.
Slujba de pomenire a fost oficiatã de Preasfintitul Pãrinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei înconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Consiliul Judetean Hunedoara a fost reprezentat de presedintele Mircea-Flaviu Bobora si  vicepresedintele Sorin Adrian Vasilescu, dar si de un grup de consilieri judeteni.
„De-a lungul secolelor, pãmântul românesc a vãzut si a îndurat multe. Istoria noastrã a consemnat lupte aprige pentru apãrarea pamântului mostenit din strãbuni. Cele douã rãzboaie mondiale au fost marile încercãri ale secolului trecut. Natiunea românã a pierdut atunci mii de vieti, atât pe câmpul de luptã ori în prizonierat, iar cei rãmasi acasã au avut de suferit din cauza  lipsurilor de tot felul. Cei care au avut sansa sã se întoarcã au povestit tuturor ce înseamnã rãzboiul si cât de important este sã trãim în pace”, a subliniat în discursul sãu  presedintele Mircea Flaviu Bobora. Ceremonialul public a continuat cu depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor si cu defilarea gãrzii de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.