Un detinut de la Barcea Mare a lovit un paznic de la penitenciarul hunedorean, cu o foarfeca, in momentul in care acesta era transferat. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, in jurul orelor 18,00, iar acum, la penitenciar este in desfasurare o ampla ancheta.
Conducerea Penitenciarului Deva a sesizat Parchetul de pe langa Judec?toria Deva , dupa ce un detinut l-a atacat cu o foarfeca, pe un agent de penitenciar, sef de schimb, in timpul unei operatiuni in care agresorul ar fi urmat sa fie mutat in alta camera de detentie.
Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Deva, cauzele care au dus la producerea acestui incident vor face obiectul unor verificari interne, iar impotriva detinutului agresor vor fi dispuse masuri disciplinare.
„In conformitate cu prevederile legale, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Deva, fiind de asemenea, dispuse verificari interne, pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor producerii incidentului, urmand si aplicarea procedurilor disciplinare in cazul detinutului implicat”, se arata într-un comunicat al Penitenciarului Deva.
Agentul de penitenciar care a fost atacat de detinutul violent a suferit rani superficiale, obiectul folosit fiind unul improvizat. Barbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente Deva pentru ingrijiri medicale, afirma purtatorul de cuvant de la Penitenciarul Deva, Lucian Feraru.