In timp ce pe principalele artere de circulatie din Valea Jiului se circula bine si nu mai sunt probleme cu traficul din cauza zapezii, la Uricani, lucrurile stau invers. Aici, zapada si gheata de pe carosabil masoara cativa centimetri, iar pe trotuare la fel. socul acestui intreg ansamblu este si mai mare daca ai trecut prin celelalte orase ale Vaii Jiului inainte de ajunge aici. Petrosani, Petrila, Aninoasa, Vulcan si chiar Lupeniul, sunt localitati cu strazi principale curate ca-n palma.

Uricaniul, insa, este repetent la acest capitol. Primarul Danut Buhaescu nu vede nicio problema, se scuza si spune ca la Uricani ninge mai mult decat in oricare alta parte a Vaii Jiului. “La Petrosani, zapada a fost 10, 15, 20 de centimetri, cand a nins, la Vulcan o fi ajuns pana pe la jumatate de metru, prin Lupeni pe la vreo 80 de cm, iar la Uricani a fost la peste 1 metru  si aproape 1 metru jumate la Campul lui Neag.

In momentul cand te pui sa cureti, sa dai zapada de 20 de cm ca la Petrosani la o parte, ai timp sa cureti repede, insa atunci cand ninge incontinuu si ajungi la nivelul de 1 metru, cetateanul circula, masinile circula, se aseaza zapada si se formeaza dedesupt un strat gros de zapada si gheata ”, a afirmat Danut Buhaescu, primarul Orasului Uricani. In paralel, insa, drumul de centura al Uricaniului, care apartine de Drumurile Nationale, este curat ca-n palma, lucru recunoscut, de altfel de Buhaescu, insa motivat prin faptul ca pe acea portiune s-a lucrat cu utilaje pe care primaria nu le are. Dar, asta e, iana nu-i ca vara, conchide edilul sef. “  Drumul este curatat, se circula in conditii de iarna. Iarna nu-i ca vara, cum a zis si presedintele tarii”.

Luiza Andronache