Apa Serv si Consiliul Judetean Hunedoara aduc apa potabilã în Pasul Vâlcan. Va fi o lucrare de mare anvergurã, dimensionatã asa încât sã cuprindã si eventuala dezvoltare a statiunii, în anii urmãtori.
Asta, pentru cã acum zona este mai mult un gol alpin, pretabil schiului, dar care, dacã se va dezvolta, are nevoie de o retea de apã potabilã.
„Dacã vrem turism civilizat, trebuie sã avem si conditii civilizate. Ideea a fost colectarea apei din 3 izvoare, transportul ei pe 4 km, pânã la un rezervor de înmagazinare, unde va fi o zonã de dezinfectie a apei s, la final, pe aproape o jumãtate de km reteaua de distributie sã fie pentru apã de calitate,  potabilã, din punct de vedere fizico-chimic si bacteriologic. În toate calculele noastre, sursele pe care le captãm, pot asigura apa si pentru dezvoltarea  continuã a statiunii, pe viitor”, a spus Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Statiunea se poate dezvolta foarte bine si lucrarea va fi scoasã în aceastã lunã la  licitatie. „Finantatorii acestei investitii sunt: Consiliul Judetean, cu aproximativ 1,5 milioane de lei, Apa Serv, care face unele lucrãri prin interiorul statiunii si din dividendele de la UAT Vulcan, ce vin de la Apa Serv. Undeva la sfârsitul lunii iunie, lucrarea iese la licitatie si cred cã, pânã la finele lunii august se va semna contractul de atribuire si apoi va fi gata pânã la jumãtatea anului viitor”, a adãugat si Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara. Toti indicatorii tehnici au fost luati în calcul, iar reteaua de apã dimensionatã asa încât turismul sã fie la cele mai bune standarde. „Nu se poate vorbi de turism performant fãrã o infrastructurã care sã ducã la un anumit standard de  civilizatie. Acesta este si motivul pentru care CJH a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru cei 3,7 km de retea de distributie si cu câteva puncte de stocare a apei, cu rezervoare, ori puncte de mãrire a presiunii apei”, a conchis si Mircea Bobora, presedintele CJH. Contributia CJH, din suma totalã de 1,826 de milioane de lei este de 1,542 de milioane de lei, diferenta fiind suportatã de Apa Serv, care va executa lucrarea si de primãria municipiului Vulcan. Termenul de finalizare al lucrãrii este de 1 an, din momentul în care lucrarea va fi adjudecatã în urma licitatiei.
Diana Mitrache