Drumarii au dat liber pe Transalpina. Vremea încã tine turistii la distantã

 

Restrictiile pe Transalpina rãmân în vigoare si în acest an. Nu se va circula noaptea si nu au acces masinile cu tonaj mai mare de 7,5 tone.
Soseaua de altitudine încã tine turistii la distantã din cauza vremii. Primii turisti au urcat pe Transalpina, imediat dupã ce drumarii au fãcut inspectia si au decis cã se poate redeschide circulatia în conditii de sigurantã pe Obârsia Lotrului- Rânca. Numai cã au coborât la fel de repede din cauza vremii capricioase. ”Un grup de turisti din Cehia, cazati în Petrosani, au urcat marti pe Transalpina, imediat dupã cã au aflat cã a fost redeschisã. Conditiile  întâlnite la peste 2000 de metri, în Pasul Urdele, I-a fãcut sã se întoarcã. Ar fi dorit sã coboare la Rânca cu biciletele, sã se întoarcã prin Defileul Jiului la Petrosani”, spun cei de la CNIPT Petrosani. DN 67 C, Rânca – Obârsia Lotrului, este deschis doar pentru autovehiculele cu masa  maximã totalã autorizatã de 7,5 tone în intervalul orar 08:00-20:00, cu o vitezã maximã de 30 km/orã.
Circulatia va fi închisã la mijlocul lunii 15 octombrie, dar în functie  de conditiile meteo CNAIR poate modifica termenul estimat. Accesul pe drumul de altitudine se poate face din mai multe regiuni ale tãrii, însã ruta preferatã de turisti este prin Petrosani- Hunedoara sau Rânca- Gorj.
Maximilian Gânju

2 comentarii la „Drumarii au dat liber pe Transalpina. Vremea încã tine turistii la distantã

 • 5 iunie 2019 la 19:45
  Permalink

  Cetateni Vaii Jiului nu pot merge spre Transalpina ca isi rup masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) , numai cei din Gorj , Valcea , Alba , …pot merge fara probleme spre Transalpina .

  Răspunde
 • 6 iunie 2019 la 08:02
  Permalink

  Cum se ajunge pe Transalpina plecând din Petro?ani? Mai bine merg pe transfagarasan sa dau bani celor din arge?, sibiu ….sau ma dau cu barca pe la cazanele dun?rii sa ii fac cu bani pe cei din mehedin?i ?i caras-severin ca cei din hunedoara au bani si ii doare in pula de turism…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.