Petrosaniul se alãturã oraselor ce miercuri, la prânz, sãrbãtoresc Ziua Mondialã a Mediului. Mai multi copii, dar si oameni mari, vin în zona teatrului din localitate, iar dupã ce vor afla cum vãd copiii mediul înconjurãtor, vor  pleca într-un mars pe biciclete.
Dacã vreti sã participati, manifestarea începe la ora 12,00 în Centrul Civic, lângã teatru.
„În 5 iunie este Ziua Mondialã a Mediului si, ca si în anii precedenti, organizãm o micã manifestare dedicatã copiilor si nu numai. Va fi o micã expozitie de desene ale copiilor, ce va fi vernisatã în zona amfiteatrului, vor fi luãri de pozitie si apoi vom porni în mars cu  biciclete, trotinete sau orice alt mijloc nepoluant, din Centrul Civic, pânã în parcarea magazinului Lidl ”, a spus Cazimir Radvanski, presedintele Pro Parâng. Sunt multi oameni care au  biciclete, care preferã mersul pe bicicletã, în schimbul unei iesiri cu masina, însã, putini sunt cei care vin sã sã alãture, asa cã nu ezitati. „Din pãcate, anul trecut, am avut cam putini participanti si am încercat în acest an, pe lângã  invitatiile oficiale, sã mai apelãm la prieteni si cunostinte. Sunt multi amatori de a merge pe bicicletã, dar poate sunt constrânsi de ideea de a veni sub o formã organizatã”, mai spune Cazimir Radvanski, presedintele Pro Parâng.
Stabilitã de Adunarea Generalã a ONU, în anul 1972, cu prilejul Conferintei de la Stockholm privind Mediul, Ziua Mondialã a Mediului (World Environment Day) este marcatã în fiecare an pe data de 5 iunie, iar în 2019 totul se întâmplã sub sloganul „Împreunã pentru mediu”.
Diana Mitrache