Bani pentru continuarea lucrãrilor la SUP

Cea mai mare unitate medicalã din Valea Jiului, Spitalul de Urgentã din Petrosani, va  beneficia de aparaturã medicalã. Peste 4 milioane de lei au fost  alocati pentru achizitionarea echipamentelor medicale necesare.
Consiliul Local al municipiului Petrosani a rectificat bugetul local cu suma de 14.410.000 lei. Banii vin de la bugetul de stat prin Directia de Sãnãtate Publicã Hunedoara si reprezintã cota de contributie a  statului pentru finantarea proiectului de investitii ”RK la Spitalul de Urgentã din Petrosani”.
Din aceastã valoare, 10.000.000 de lei vor fi repartizati pentru continuarea lucrãrilor de reparatii capitale la clãdirea Spitalului de Urgentã din Petrosani, iar diferenta de 4.407.000 lei vor fi utilizati pentru achizitionarea de aparaturã medicalã si echipamente de sãnãtate publicã.
Lucrãrile pentru constructia clãdirii au început în urmã cu trei ani si fac parte dintr-un proiect amplu care a demarat prin anul 2015. Pânã acum a fost ridicatã clãdirea, montate ferestrele exterioare si cam atât. Proiectul ar fi trebuit finalizat în anul 2017, numai cã sumele alocate de la minister au fost insuficiente pentru finalizarea la termen a lucrãrilor. Noua clãdire ar urma sã cuprindã saloane cu baie individualã. Clãdirea anexã va avea tot cinci etaje. Legãtura cu actualul corp al spitalului va fi fãcutã prin pasarele construite la etajele I si II. Potrivit documentatiei, lucrãrile de reparatii capitale ar fi trebuit finalizate într-o perioadã de 4 ani.
Cosmin BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.