Timbrul de mediu, la final

Cu toate cã actul normativ care reglementeazã restituirea taxei auto a fost stabilit pentru  30 iunie ca  termen-limitã, ministrul Eugen Teodorovici a promis cã banii vor fi dati pânã la finalul lunii mai.  Acesta a revenit  sãptãmâna trecutã asupra declaratiei, mutându-l pânã maximum marti, 4 iunie, dar încã sunt zone în care oamenii nu au primit banii. Nu este cazul celor din Valea Jiului, pentru cã aici lucrurile s-au asezat. Mai trebuie restituitã doar suma care reprezintã dobânda. Cei de la ANAF precizeazã cã e o chestiune de zile.
„Timbrul de mediu a fost restituit integral. E vorba de aproximativ 10 milioane de lei. Urmeazã ca în  zilele urmãtoare sã fie  restituitã dobânda.  Banii asteaptã în contul Ministerului Mediului ca sã fie virati în Trezoreria Petrosani. E o chestiune de zile”, a spus Valentin Petrar, sef ANAF Petrosani. Aproximativ 4.200 de oameni au cerut sã li se restituie timbrul de mediu la ANAF în zona Vãii Jiului, iar initial, ministerul Teodorovici, care a fost si în Valea Jiului, a  promis cã vor primi si banii si dobânzile aferente pânã la sfârsitul lunii mai. Taxa auto pentru autovehicule la prima înmatriculare a fost introdusã pentru prima datã la 1 ianuarie 2007, imediat dupã aderarea României la Uniunea Europeanã. Ea a suferit numeroase modificãri pânã în 2012 când taxa a fost suspendatã pânã la finalul aceluiasi an, iar persoanele care plãtiserã deja urmau sã primeascã banii înapoi. Din 15 martie 2013 a intrat în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculatã exclusiv pe baza emisiilor de CO2, înscrise în cartea de  identitate a masinii.  Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Timbrul de mediu, la final

 • 7 iunie 2019 la 21:41
  Permalink

  Asa e. E o chestiune de zile. De sute de zile. Cine nu i-a primit pana acum cred ca ii va primi inainte de alegerile prezidentiale. Mint cum respira, cine dracu ii mai crede.
  Prima varianta a fost 31 martie, apoi 30 iunie, apoi sarsitul lunii mai, apoi 4 iunie, acum e o chestiune de zile fara niciun termen.
  Astia traiesc numai din minciuni, intr-o minciuna continua.
  Daca nu exista presiunea UE si riscul infringmentului se restituiau la pastele cailor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.