Hidranti pentru stingerea incendiilor si 52 de cabane alimentate cu apã în Pasul Vâlcan

Micuta statiune montanã din Valea Jiului, Pasul Vâlcan, va fi racordatã la reteaua de apã si canalizare.  În acest sens, în sedinta din 31 mai 2019 a Consiliului judetean Hunedoara, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici, documentatia si finantarea acestei investitii. Acest proiect urmeazã sã fie finantat din Bugetul propriu al Consiliului judetean Hunedoara, iar de realizarea investitiei se va ocupa Apa Serv Valea Jiului.
“Obiectivul general al proiectului urmãreste îmbunãtãtirea calitãtii apei folosite pentru alimentarea cu apã a cabanelor din cadrul trupului “Pasul Vâlcan”, care va fi tratatã corespunzãtor pentru a îndeplini cerintele de potabilitate si mãrirea debitului de apã conform necesarului de consum atât pentru complexul de cabane cât si pentru cinci hidranti exteriori pentru stingerea incendiilor. Studiul de fezabilitate propune lucrãri de captare a trei izvoare cu un debit cumulat de cca. 2,45 l/s aflate în zona grupului statuar prin intermediul unei captãri amenajate în zona de cotã  altimetricã de aprox. 1550 mdnMN si transportul apei printr-o conduct  cu Dn 110 mm, PN 25, pe o distantã de 3,7 km si o diferentã de nivel de 220 m pânã în zona  complexului de cabane unde se va acumula într-un rezervor de înmagazinare cu o capacitate de cca. 100 mc. Tot aici se va amplasa si o micã statie de clorinare a apei complet automatizatã”, sustin  reprezentantii CJH.  Potrivit oficialilor judeteni, 52 de cabane din munte vor fi alimentate cu apã potabilã.
“De la rezervorul de acumulare apa tratatã va fi distribuitã gravitational la aproximativ  52 de cabane si la cei cinci hidranti exteriori supraterani pentru stingerea incendiilor. Lungimea totalã a retelei de apã (cumulatã aductiune cu distributie) va fi de cca. 4,2 km iar a celei de bransamente la consumatori de aprox. 500m”, mai spun  reprezentantii CJH.  Valoarea totalã a investitiei este de 1.826.441,19 lei cu TVA din care C+M de 1.274.947,16 lei cu TVA. Costurile investitiei defalcate pe surse de finantare este urmãtoarea: dividente UAT Vulcan – 42.148,47 lei; surse proprii SC ASVJ SA – 241.464,31 lei cu TVA; Consiliul Judetean Hunedoara – 1.542.828,41 lei cu TVA. Durata estimatã de executie a investitiei este de 12 luni.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.