Sute de liceeni, de la toate institutiile din Petrosani au defilat pe strãzi, în ultima lor zi de scoalã. . Dupã 12 ani de învãtãmânt, absolventii, în robe negre, cu semne distinctive pentru fiecare profil în parte,  s-au grupat la prima orã a diminetii în fata primãriei. Aici au fost întâmpinati de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care i-a invitat sã parcurgã împreunã drumul pânã în dreptul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu:
„Vã doresc mult succes la examenul de Bacalureat si sã dea Dumnezeu sã vã îndepliniti toate visele pe care voi le aveti si sã fiti fericiti alãturi de pãrintii vostri, de profesorii vostri, dar si de cei dragi. Haideti sã ne încolonãm, sã mergem toti împreunã”.
Sunt încã o generatie cu  care Petrosaniul se mândreste, copii cu rezultate bune, iar unii dintre ei deja au dus numele Petrosaniului pe cele mai înalte trepte ale podiumului, la diverse concursuri nationale. Au mãrsãluit pe strãzile din Petrosani si, la final, s-au strâns pentru o pozã de grup, în  amfiteatrul de la teatru.
„Este încã o paradã a absolventilor, dar avem printre ei si copii de clasa a VIII-a.  Sigur, cei de a XII-a încheie un ciclu foarte important în viata lor. Au devenit maturi, sunt plini de sperante si vise frumoase, iar eu îi sustin  si le multumesc tuturor pentru rezultatele pe care le-au avut la  învãtãturã. Sunt copii extraordinari si, cu  sigurantã îsi vor atinge scopul în viatã, pentru cã au o bazã foarte bunã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. A fost cea de a doua editie a Paradei  absolventilor de liceu, iar adolescentii, care îsi iau acum adio de la  scoalã, au terminat marsul în aplauze  frenetice.
Diana Mitrache