Trusouri pentru nou-nãscuti, de la copii

De ziua Copilului, 10 dintre  cei mai mici copii ai municipiului Petrosani primesc cadouri. Este vorba despre nou-nãscuti, care au o situatie materialã mai precarã si la care copiii de la Scoala Gimnazialã IG Duca s-au gândit mereu.
De altfel, an de an, au fãcut astfel de donatii si acum au ajuns la cifra totalã de 80. Este cea mai frumoasã parte a povestii, care a început cu ani în urmã, când au organizat primul spectacol caritabil, ca mai apoi sã vinã în sprijinul micutilor.
„Pregãtim trusouri pentru nou-nãscutii din familii defavorizate, trusouri pe care le vom dona chiar de 1 iunie, la sectia de neonatologie a Spitalului de Urgentã din Petrosani. Acestea le-am putut cumpãra, dupã ce am organizat spectacolul Cântãm pentru viatã, ajuns la editia a VIII-a, unde, din bilete si  donatii, am obtinut suma de 1439 de lei”, a spus profesor Ramona Asan, coordonatoarea proiectului.
Pe copii i-am gãsit voluntari, în momentul în care pregãteau cutiile cu tot ce are nevoie un copil nou-nãscut. „Noi facem acum pachetele pentru bebelusi de la spital si aici le-am pus de la pãturi, la tot ce ar putea sã îi ajute. Este o faptã bunã pe care o facem si de Ziua copilului, în loc sã primesti daruri, faci daruri”, a spus una dintre fetitele voluntare.
Actiunea are loc chiar sâmbãtã, de 1 iunie, când bebelusii vor ajunge în posesia acestor cadouri ce contin inclusiv sampoane, servetele, scutece, obiecte de îmbrãcãminte si jucãrii.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.