De luni de zile activitatea Pregoterm, societatea din subordinea Consiliului Local al municipiului Vulcan nu mai este functionalã. Conturile sunt blocate, spuneprimarul, iar oamenii au rãmas pe drumuri, fãrã sã stie când vor primi salariile, însã, pentru cã e nevoie de muncitori care sã întretinã orasul, ca 10 la suta din totalul angajatilor vor fi preluati în scurt timp.
„Pregoterm, de 3 ani de zile, este în insolventã. Este o firmã ce a coordonat activitatea, dar lucrurile au mers bine în acte, pânã în momentul de fatã, când au fost  blocate conturile de cãtre FISC.  Dupã ce aflãm care este problema, voi face o sedintã de consiliu si voi prezenta datele. Având în vedere faptul cã avem în organigrama primãriei 19 posturi ce pot fi transformate, îi preluãm noi si, dupã aceea, facem angajãri”, a precizat Gheorghe Ile, primarul din  Vulcan.
Edilul a sustinut cã are nevoie de 20 de oameni, din cei aproximativ 200 care erau acolo angajati. Ei vor fi pusi sã mãture orasul, iar serviciul de salubritate va intra în subordinea primãriei, acesta fiind ulterior inclus în cadrul serviciului piete, spatii verzi, întretinere drumuri si locuinte. Restul personalului va avea o altã sansã la iarnã. „Am deocamdatã 21 de posturi, din 200 de oameni. Dacã dau faliment, pot intra în somaj. Pânã în decembrie, noi vom face o directie în cadrul primãriei, cu toate serviciile si vom prelua  personal din somaj. Acolo vor fi constructii, curãtenie, geamuri si alte activitãti pe care Pregoterm le avea”, a mai adãugat Gheorghe Ile.
Decizia de a prelua o parte dintre angajatii Pregoterm a fost unanim votatã în Consiliul Local al  municipiului   Vulcan si oamenii vor fi luati la lucru în scurt timp.
Diana Mitrache