Sala cinematografului din Petrosani a devenit neîncãpãtoare pentru toti cei care au venit sã vadã filmele adolescentilor de la Colegiul National Mihai Eminescu, filme premiate la nivel national, la festivalul de teatru Filmmic.
Amfitrionul a fost Andrei Popa, regizorul care a reusit sã impresioneze juriul si a luat, cu filmul sãu, trofeul.
„Anul acesta mi-am dorit enorm sã câstig si am reusit. A fost si foarte multã muncã în spate. Filmul nostru ne aratã cã, unele persoane, desi dispar de lângã noi, ele continuã sã existe, chiar dacã în sufletele noastre rãmân si cred cã multe persoane se pot regãsi”,  a spus Andrei Popa, regizor al filmului premiat.
Elevii Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani au obtinut trofeul la Festivalul National de Scurtmetraj  FILMMIC cu filmul realizat de Andrei, iar în rolul principal a fost Bianca Bârlida.
„A fost pur si simplu o joacã. Chiar îmi doream demult sã joc într-un film si având în vedere cã este un scurtmetraj, nu este chiar asa mare, dar pentru mine a însemnat mult”, a spus si Bianca Bîrlida, actrita din rolul principal.  De 10 ani, Colegiul Mihai Eminescu participã si copiii de aici au luat mereu premii. Ei au fost îndrumati de profesori, care acum îi laudã pentru  performanta lor.
„Copiii acestia au muncit cu multã dãruire si curaj.  Au participat pânã acum la încã trei editii, nu s-au lãsat si au reusit. Locul I este ceva la care nu am fi visat”, a spus prof. Marilena Dojcsar. Una din cele douã echipe formatã din Andrei Popa –  regizor, producãtor, imagine, sunet, scenariu, montaj, efecte speciale, Bianca Bîrlida – actritã principalã, Muntean Vlad –  actor secundar, Gurlup Marian – inginer sunet, Al Hamesh Fouady – asistent imagine,  tehnician lumini, asistent green screen, clachetist si coordonatã de prof. Marilena Dojcsar au reusit sã obtinã Marele Premiu al Festivalului, precum si  premiul pentru cea mai bunã actritã în rol principal cu scurt-metrajul „Drumul cãtre apus”.
Cel de-al doilea film selectat de juriu este filmul „Douã cafele, vã rog!”, film care a luat premiul pentru cel mai bun scenariu, scris de  Andreea Anca Sîn, care este si regizorul filmului si actrita principalã. Actor principal: Adrian Andreica. Imaginea filmului apartine Ioanei Terteci-Popescu si Daianei Tudoran. Coloana sonorã este a unui fost elev al colegiului nostru Vlad Popa. Profesor coordonator: Dorin Rãduti. „Pentru mine e a 9-a editia a Filmmic. Am mai luat premiul I,II, special si  singurul premiu ce ne lipseste din palmares e premiul III. Chiar în glumã zic cã mi-l doresc  si apoi mã retrag”, a spus si Dorin Rãduti, profesor. Tema filmului a fost inocenta si fiecare a fãcut ce a stiu mai bine, dar au si câstigat. „În acest an am avut o premierã, cã am participat cu douã filme. Este un lucru îmbucurãtor pentru noi, pentru cã, pe lângã faptul cã se învatã la acest colegiu, facem si activitãti extracurriculare si care le dezvoltã si alte competente”, a conchis Alexandru Lãutaru, director Colegiul National Mihai Eminescu.  Premiera a avut loc la Cinematograful Serban Ionescu  din Petrosani, miercuri de la ora 13,00, iar sala a fost plinã, spectatorii recompensându-i cu aplauze.
Diana Mitrache