CEH mãsoarã stocul de cãrbune de la termocentrala Paroseni

Complexul Energetic Hunedoara achizitioneazã servicii pentru mãsurarea stocurilor de cãrbune  de la termocentrala Paroseni. Se are în vedere determinarea lunarã a stocurilor de cãrbune.
Este stiut faptul cã societatea energeticã are probleme în ceea ce priveste asigurarea cu cãrbune a celor douã termocentrale. Productia de cãrbune de la minele din componenta CEH este la un minim istoric, iar  societatea nu dispune de fonduri pentru a achizitiona cãrbune din import.
“Achizitionarea acestui serviciu de mãsurare a stocurilor de cãrbune este oportunã si necesarã pentru urmãrirea în permanentã si  verificarea cantitãtilor de cãrbune existente în stocul din cadrul Societãtii Complexul Energetic Hunedoara SA – Sucursala Electrocentrale Paroseni (…) precum si pentru determinarea consumului lunar de cãrbune, influenta acestuia în normele de consum, evidentierea elementului de cost cu combustibilul în indicatorii economici, evitarea erorii în calculul balantei de combustibil”, aratã documentul.  Societatea care îsi va adjudeca contractul va trebui sã efectueze mãsurãtorile într-un depozit în suprafatã de 15.500 de metri pãtrati. 10.500 de lei alocã CEH pentru mãsurãtorile stocurilor de cãrbune de la termocentrala Paroseni.
Mãsurãtori si la Mintia
Complexul Energetic Hunedoara vrea sã determine care sunt stocurile de cãrbune. În acest sens, societatea energeticã a achizitionat la începutul lunii martie, servicii de mãsurãtori topometrice la  depozitul de cãrbune. Termocentrala Mintia este vizatã de aceste  servicii.
Potrivit documentatiei, se mãsoarã  volumul de cãrbune din fiecare stivã si estacadã în parte. Suprafata totalã ce face obiectul contractului este de 67.240 metri pãtrati.
“Mãsurãtorile se vor efectua în ultimele trei zile lucrãtoare ale fiecãrei luni, rezultatele se comunicã telefonic sucursalei pânã în  ultima zi lucrãtoare a lunii, iar documentatiile se vor preda la sediul sucursalei pânã în data de 5 a lunii urmãtoare efectuãrii mãsurãtorilor”, aratã CEH. Contractul ar urma sã aibã o valabilitate de 12 luni, iar suma alocatã pentru realizarea mãsurãtorilor este de 11.400 lei.
Cosmin BACIU

Advertisements

8 comentarii la „CEH mãsoarã stocul de cãrbune de la termocentrala Paroseni

 • 29 mai 2019 la 19:50
  Permalink

  lasa ca va masoara rares bogdan stocu de nu va vedeti

  Răspunde
 • 29 mai 2019 la 21:12
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a fi suficient carbune pentru cele doua termocentrale !

  Răspunde
  • 31 mai 2019 la 14:07
   Permalink

   ADIO INVESTII ! O SA POSTEZI PINA CRAPA FICATU’N TINE ,DUPA INVESTITII !

   Răspunde
 • 30 mai 2019 la 09:02
  Permalink

  La cat personal are CEH, intradevar nu este niciun salariat care sa stie cum se masoara un stoc de carbune.Asta e ca bancul,un om peste 70 de ani ,,stii aseara am fost la o femeie-si cum a fost-a fost extraordinar-si ea ,ea cum e-nu stiu ca nu a venit.

  Răspunde
 • 30 mai 2019 la 10:03
  Permalink

  ce dracu sa masore la stocuri ? ceh da o galeata de carbune pe cap de angajat mai mult carbune am in sopru decat paroseniul in curte

  Răspunde
 • 30 mai 2019 la 14:53
  Permalink

  Voi nu aveti dupa ce bea apa ,cum bine zice o gluma,iar voi angajati un serviciu sa masoare cat mancati ???!!! Se pare la CNH mama prostilor e vesnic gravida !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.