Parlamentarii la raport / Iata ce activitate au avut deputatii hunedoreni

A stat cuminte timp de 4 ani intr-un fotoliu caldut din Camera Deputatilor. Gheorghe Firczak, deputatul hunedorean ales pe lista Uniunii Culturale a Rutenilor din Romania nu are, in decursul celor patru ani de mandat, nici macar o intrebare sau o interpelare depusa.

Cel mai harnic deputat hunedorean, care a avut cele mai multe interpelari in acest mandat este liberalul Bogdan Timpau, cu  91 de astfel de documente inaintate catre diverse ministere. Imediat dupa el, pe locul doi, se situeaza Cristian Resmerita (PSD), cu 47 de intrebari si interpelari, multe dintre ele memorii ale oamenilor din colegiul pe care il reprezinta.  Si actualul ministru al Muncii, Mariana Cimpeanu, a avut o activitate bogata. A intrat in Parlament doar in 22.12.2010, dupa alegerile partaile din Tara Hategului, dar are 30 de intrebari si interpelari in doi ani de activitate. Iar fostul deputat democrat – liberal Monica Iacob – Ridzi a trimis 23 de interpelari catre reprezentantii mai multor ministere. La polul opus, adica pe locurile codase, se afla Viorel Arion (PDL), actualul primar al municipiului Hunedoara, cu 16 intrebari si interpelari, Laurentiu Nistor (PSD) – 10 si democrat – liberalul Iosif Blaga, cu 4 intrebari si interpelari. Campion absolut, la modul negativ desigur, este, insa Gheroghe Firczack, mut ca o peste timp de 4 ani. Singura rabufnire a avut-o, probabil, la alegerile locale din aceasta vara, cand si-a depus candidatura pentru presedintia Consiliului Judetean Hunedoara.

Analistii politici spun ca scopul acestor interpelari este acela de a imbunatati CV-ul parlamentarului si sunt folosite, de multe ori de catre alesi ca “dovezi de activitate”.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Parlamentarii la raport / Iata ce activitate au avut deputatii hunedoreni

  • 13 octombrie 2012 la 12:42
    Permalink

    Pe oameni astea nui intereseaza ca in hunedoara valea jiului sunt firme de paza ca sc axis security sau de tricotaje ca tesma sau de curatenie care furma munca salariatului deputati ar trebui da protectia munci itm ca am numai nervi

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.