Înscrierile pentru prima etapã a examenului de bacalaureat au debutat, luni. Pânã vineri, 31 mai 2019, se pot înscrie absolventii claselor terminale de liceu pentru sustinerea examenului maturitãtii. Cursurile pentru clasele a XII-a si a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.
Prima probã a examenului de bacalaureat va avea loc în data de 3 iunie cu evaluarea competentelor  lingvistice de comunicare oralã în limba românã (proba A). În 4 iunie este programatã a avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba maternã (5-6 iunie), iar în 7, 10 si 11 iunie – evaluarea competentelor digitale (proba D) si în 12 – 13 iunie – evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã (proba C).
Probele scrise vor începe pe data de 1 iulie cu proba la limba si literatura românã si vor continua în 2 iulie cu proba la limba maternã. În data de 3 iulie este programatã proba obligatorie a profilului, iar în data de 4 iulie – proba la alegere a profilului si specializãrii.
Primele rezultate vor fi afisate în data de 8 iulie, tot atunci putându-se depune si contestatiile. Abia în data de 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.
Cosmin BACIU