Municipiul Lupeni este într-o continuã schimbare. Se lucreazã intens în mai multe zone ale localitãtii. Pentru edilii din municipiul Lupeni este o prioritate  accesarea fondurilor, fie ele europene sau guvernamentale.
Pentru ca acest lucru sã fie  posibil este nevoie de o echipã bine pregãtitã. În acest sens, Primãria Municipiului Lupeni  organizeazã concurs de promovare pentru ocuparea functiei publice vacante de conducere – Sef Birou Dezvoltare Localã Proiecte din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Dosarele se pot depune pânã în data de 12 iunie, iar prima etapã a concursului va avea loc în data de 25 iunie cu proba scrisã.
Cerintele specifice de ocupare a functiei publice de conducere vacante si conditiile de participare la concurs sunt urmãtoarele studii universitare de licentã absolvite cu diplomã, respectiv studii superioare de lungã duratã, absolvite cu diplomã de licentã sau echivalentã în stiinte economice; studii de  masterat în domeniul administratiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitãrii functiei; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii functiei publice: minimum 5 ani; sã fie numiti într-o functie publicã din clasa I; sã îndeplineascã cerintele specifice prevãzute în fisa postului;  sã nu aibã în cazierul administrativ o sanctiune disciplinarã neradiatã.
Cosmin BACIU