Autoritãtile locale din cea mai vesticã  localitate a Vãii Jiului cautã sã modernizeze localitatea. Edilii vor sã dea un aspect modern si proaspãt locurilor publice în care locuitorii din Uricani se pot recrea.  Astfel, autoritãtile locale cautã firmã care sã execute lucrãri de transformare si modernizare a platoului de lângã Casa de Culturã. 252.000 de lei este valoarea lucrãrilor prin care se va transforma zona. Lucrãrile sunt executate de o firmã din Lupeni.
În paralel, la Uricani au loc ample lucrãri si de transformare a falezei Jiului. Aici are loc un proiect de “Regenerare urbanã pe faleza Jiului in orasului Uricani”, cu finantare europeanã si contributie localã. În acest scop, Primãria Uricani a accesat fonduri europene în valoare de peste 10 milioane de lei. În urma licitatiei organizate pentru atribuirea contractului de executie al acestei lucrãri, o asociere de firme, respectiv Rom-Adria SRL, Prest Construct SRL, Prometal SRL si Viva Construct SRL, s-au  realizat si importante economii, pretul stabilit în urma licitatiei fiind de 7,23 milioane de lei.
În opinia primarului orasului Uricani, Dãnut Buhãescu, în urma  implementãrii acestui proiect, intitulat ”Regenerare urbanã – faleza Jiului din orasului Uricani”, aceastã zonã va deveni una dintre cele mai frumoase locuri de promenadã pentru cetãtenii din Uricani dar, crede edilul, si un punct de atractie pentru turisti care tranziteazã din ce în ce mai des aceasã zonã aflatã la intrarea în Parcul National Retezat. Potrivit proiectului, pe faleza Jiului de Vest vor fi amenajate zone verzi, alei de promenadã cu locuri de odihnã si iluminat ornamental, piste pentru biciclete si locuri de joacã pentru copii.
Cosmin BACIU